Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon svjedočenja

Trump: Comey je pokazao da je pravi cinker!

Foto: Reuters/Pixsell
1/3
10.06.2017.
u 11:49

Stručnjaci tvrde da je Comeyevo svjedočenje solidan temelj za pokretanje procesa opoziva. No za to treba još dokaza. Iako se suzdržavao gotovo 24 sata, Trump jučer ipak “tvitao”

Svjedočenje bivšeg direktora FBI-a Jamesa Comeya pred senatskim odborom za obavještajnu djelatnost bilo je jezgrovito i krajnje precizno, pa mnogi stručnjaci tvrde da je ono više nego dobar dokazni materijal koji jasno pokazuje da je predsjednik Donald Trump u svojim kontaktima s Comeyem ometao provođenje pravde i zakona te nastojao prijetnjama okončati istragu protiv nekih svojih suradnika.

Analitičari također ističu da bi Comeyevo svjedočenje moglo poslužiti i kao dodatni zamašnjak za ubrzavanje nekih drugih istraga vezanih uz Trumpovu predizbornu kampanju. Procjenjuju da bi upravo te istrage mogle iznjedriti još poneko svjedočenje koje bi za Trumpa moglo biti još štetnije i opasnije od Comeyeva.

Uz to, predsjednik se već pomalo upleo u mrežu od laži. Već je u javnosti kazao da nije izvršio pritisak na Comeya i da od njega nije tražio lojalnost. Problem bi mogao postati vrlo ozbiljan bude li svoje tvrdnje ponovio pod zakletvom jer bi tada mogao biti optužen za krivokletstvo, što je Billa Clintona gotovo stajalo Bijele kuće. Bilo bi loše i da promijeni mišljenje, zato što bi tada svima biti bjelodano da je predsjednik lagao gledajući naciji u oči. No za pokretanje procesa opoziva predsjednika ipak će trebati malo više dokaza, prvenstveno onih koji bi mogli nedvojbeno pokazati da je Trump Comeyu uvjetovao ostanak na mjestu direktora FBI-a zatvaranjem istrage protiv Michaela Flynna i drugih o njihovim vezama s Moskvom.

Iako je Trump bio potpuno tih gotovo 24 sata nakon Comeyeva svjedočenja, oglasio se njegov osobni odvjetnik Mark Kasowitz odbacivši sve Comeyeve optužbe te je najavio da bi se i Comey morao naći pod istragom zato što je odao tajne podatke do kojih je došao za vrijeme osobnih kontakata s predsjednikom. Kasowitz je ustvrdio da je Trump potpuno nevin, da je James Comey lagao pod zakletvom. No jučer u ranim jutarnjim satima objavljen je prvi tvit.

“Usprkos toliko lažnih podataka i laži, potpuno i totalno opravdanje... I, opa, Comey je taj koji odaje tajne i cinka”, napisao je Trump. Brojni mediji vrlo su otvoreno pisali da jedan od njih dvojice laže. Idu i korak dalje navodeći da je Comey, registrirani republikanac, čovjek vrlo visokog moralnog i političkog integriteta koji je služio i u republikanskim i u demokratskim administracijama te da je istraga koja uključuje elektroničku poštu Hillary Clinton jedina mrlja na njegovoj karijeri. S druge strane, navode da je Trump sklon baratanju “alternativnim činjenicama” te da je u prvih 36 dana svoga mandata izrekao stotinu neistina koje su i dokazane.

Komentara 6

BE
beeroslaw
22:04 11.06.2017.

Marina Šerić, šeraš laži i obmanjuješ javnost, koji to stručnjaci i analitičari tvrde da je Comeyevo svjedočenje solidan temelj za pokretanje procesa opoziva??, Cnn, NYT ili HuPo fake news mašinerija kojoj vidim pripadaš i ti i novine za koje se prostituiraš. Nadam se da imaš vjerodostojan izvor za navode iz Naslova

PO
pozornik66
12:17 10.06.2017.

Marina opet prijepis, to ti ka prevodiš za one šta neznaju čitat engleski. Bolji si prevodilac nego novinar

MA
..Marsijanac
16:31 10.06.2017.

Crveni sirom svijeta svakodnevno pljuju po Trumpu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije