Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veleučilište u Karlovcu

Dom sa 153 ležaja u 63 sobe studente će primiti 2015. godine

diplomanti
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
03.02.2014.
u 10:59

Njegovom izgradnjom će se omogućiti školovanje studenata ne samo iz Hrvatske nego i Europe, a u ljetnim mjesecima bit će hostel

U sedamnaest godina postojanja Veleučilište u Karlovcu razvija se i raste intenzitetom koji ne mogu zaustaviti niti najveći skeptici. Razvijamo infrastrukturalne kapacitete, uređujemo nove kabinete praktikume i laboratorije.

Studentski centar pokreće izgradnju Studentskog doma. Imat će 153 ležaja u 63 sobe. Projekt započinje u proljeće, a prve studente primit će već u akademskoj godini 2015./2016 – najavio je dekan Veleučilišta u Karlovcu Branko Wasserbauer na 37. promociji diplomiranih studenata u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Obogatiti ponudu

O višemilijunskom projektu već godinama sanjaju mnoge generacije. Zahvaljujući sve snažnijem razvoju Veleučilišta, Karlovac postaje studentski grad i centar znanja. Uređenjem doma, otvaraju se i mnoge druge razvojne mogućnosti.

– Značaj doma je izuzetno velik. Time ćemo omogućiti da se na Veleučilištu obrazuju ne samo studenti iz čitave Hrvatske, nego i Europe. Kroz ERASMUS program akademske mobilnosti namijenjen visokom obrazovanju uvidjeli smo da postoji interes studenata iz Europe da se školuju u Karlovcu.

Međutim, zahtijevaju da za to imaju i sve potrebne uvjete. Izgradnjom doma to ćemo i omogućiti. U ljetnim mjesecima djelovat će kao hostel čime ćemo obogatiti i turističku ponudu Karlovca – napomenuo je dekan Waserbauer.

Dodaje da je prvu evaluaciju prošao i njihov još jedan hvalevrijedan projekt, Atrij znanja vrijedan trideset milijuna kuna, kojim bi se natkrio gornji kat zgrade Veleučilišta na Strossmayerovom trgu. Time bi Karlovac dobio najbolju stručnu knjižnicu u ovom dijelu Hrvatske, ali prostor za brojna kulturna i umjetnička događanja.

Želja je i urediti dvoranu, ali i ostvariti zacrtani cilj, postati vrhunsko europsko sveučilište primjenjene znanosti. U trenutku kada je Veleučilište pred ostvarenjem nekih od najznačajnijih projekata, dekan Wasserbauer ukazao je novoj generaciji diplomanata koliko je važno znanje.

Znanjem do zvijezda

Riječ je o novim stručnjacima koji su završili stručne studija Sigurnosti i zaštite na radu, Strojarstva, Mehatronike, Ugostiteljstva, Lovstva i zaštite prirode, Sestrinstva, te specijalističke studije Strojarstvo i Poslovno upravljanje.

– U zvijezde do znanje, znanjem do zvijezda, moto je našeg Veleučilišta. Ovdje smo da služimo znanju i znanosti. Veličina znanja je da se ne može izgubiti i pokvariti. Svako drugo bogatstvo nije istinsko bogatstvo čovjeka. Budite kritični i samokritični, a ne kritizeri – poručio je diplomantima dekan Wasserbauer i rekao da su im vrata Veleučilišta uvijek otvorena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije