Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije birao riječi

Dodik o ilegalnim migrantima: To je ološ. Europska unija sebi uzima obrazovane

Banja Luka: Milorad Dodik obratio se medijima nakon izlaska iz bolnice
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/3
18.02.2021.
u 18:52

Dodik je najavio kako će i europskoj povjerenici za unutarnje poslove Ylvi Johansson kazati kako ne dolazi u obzir da se migrante disperzira po različitim dijelovima BiH, a posebice ne na teritoriju Republike Srpske

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nazvao je "ološem" ilegalne migrante koji preko njegove zemlje pokušavaju doći do Europske unije. "To je ološ", kazao je Dodik pred novinarima tijekom posjeta Srebrenici, optužujući istodobno Europsku uniju da nanosi štetu BiH zbog svoje migrantske politike.

Ova izjava je dana neposredno uoči posjeta povjerenice EK za unutarnje poslove Ylve Johansson, koja će danas i sutra u BiH razgovarati s lokalnim i visokim dužnosnicima o situaciji i odnosu s migrantima. Nakon što su novinari negodovali ističući kako je neprimjereno na taj način govoriti o bilo kome pa i migrantima, Dodik je kazao kako ostaje pri tome što je kazao.

"Da, to je ološ. Europska unija sebi uzima obrazovane... a nama ovdje ostavlja ološ", kazao je Dodik.

Dodao je kako je problem s ilegalnim migracijama "podvala" Europske unije Bosni i Hercegovini, a podvalom je nazvao i postojanje Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u BiH i Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC).

Dodik je najavio kako će i europskoj povjerenici za unutarnje poslove Ylvi Johansson kazati kako ne dolazi u obzir da se migrante disperzira po različitim dijelovima BiH, a posebice ne na teritoriju Republike Srpske.  Od oko osam tisuća ilegalnih migranata, koliko ih trenutačno boravi u BiH, najveći broj je koncentriran na području Unsko-sanske i Sarajevske županije, što je sav teret migrantske krize usmjerilo na ta dva područja.

Policija RS sve ilegalne migrante odmah prebacuje na teritorij Federacije BiH, a vlasti u Banjoj Luci odbijaju bilo kakvu suradnju u rješavanju tog problema.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
19:29 18.02.2021.

Bravo Dodig!!! Uz jednu malu ispravku: medju njima nema obrazovanih, a to kaj ih je eventualno i bio, Erdogan ostavlja to kod sebe u Turskoj!

Avatar dobry
dobry
23:00 18.02.2021.

Pa zašto ih ne zaustavlja odmah na granici Srbije i BiH i ne vraća nazad, nego ih šverca do hrvatske granice sa federalnim dijelom BiH. Zašto ne dopušta raspored vojske BiH na granicu sa Srbijom, kao ispomoć graničnoj policiji??

Avatar Pleše.S.Vukovima
Pleše.S.Vukovima
14:17 19.02.2021.

Migrante treba uvesti u registar, ako treba i čipirati, zatim provesti detaljnu procjenu tih osoba..Ima među njima ološa, bez dvojbe. Dodik je jedan od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije