Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROJE OPTUŽENO

Djevojke odveli u Njemačku, tjerali ih na prostituciju te 'zaradili' 730.000 kuna

prostitutka
Yui Mok/Press Association/PIXSELL
01.05.2018.
u 14:26

Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da se prvooptuženom produži istražni zatvor, a izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Splitu prijedlog tužiteljstva je prihvatilo.

Tri osobe u dobi od 37, 35 i 42 godina optužene su zbog prostitucije, a optužnicu je protiv njih podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Tereti ih se da su od studenog 2016. do 14. siječnja 2018. iskoristili težak položaj odnosno teške životne okolnosti i emocionalnu nestabilnost četiri djevojke, kojima su obećali posao u Njemačkoj.

Organizirali su im prijevoz i smještaj u Njemačkoj, a kada su djevojke stigle tamo, obmanuli su ih. Naime, prije polaska u Njemačku, djevojke su s njima dogovorile uvjete pod kojima su trebale pružati seksualne usluge te kako će dijeliti novac. No kada su došle u Njemačku, optuženici su im nametnuli svoje uvjete rada te su ih seksualno i financijski iskorištavali. Klijente nisu nalazile djevojke već optuženici preko oglasa na neutvrđenim internetskim stranicama.

U tim oglasima bio je naveden kontakt optuženika, a nakon što bi se klijeti javili, optuženici su s njima dogovarali vrijeme, mjesto i cijenu pružanja seksualnih usluga. Prema tim uputama, djevojke koje su pružale seksualne usluge naplaćivale su dogovorene novčane iznose, a troje optuženika svaki dan od djevojaka je uzimalo najmanje pola zarađenog iznosa. Ako optuženici nisu bili nazočni, novac im je slan poštom na određenu adresu, a tužiteljstvo tvrdi da su tako “zaradili” 730.000 kuna. Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da se prvooptuženom produži istražni zatvor, a izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Splitu prijedlog tužiteljstva je prihvatilo.

Ključne riječi

Komentara 11

KK
kkiaha
15:26 01.05.2018.

u Frankfurtu 30€ pola sata !!!...dobre !!

GL
GlasnaJasna
15:02 01.05.2018.

Ovo je jos jedan primjer unosnih poslova koje horde Hrvatskih ekonomskih izbjeglica mogu obavljati u Zapadnoj Europi.

Avatar indigo25
indigo25
17:00 01.05.2018.

Sad će se vratit u HR kao polovnjače i ovde tražit 100 eura za pola sata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije