Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Djevojka koju je zahvatio kardan želi novu protezu uz koju će moći hodati

Lucija Fleten
Foto: Privatni arhiv
1/3
12.01.2021.
u 10:06

Lucija kaže da ima pravo na besplatnu protezu preko HZZO-a, koja stoji oko 42.000 kuna, no ova skuplja proteza omogućila bi joj da. koliko je to moguće, normalno hoda

Pokrenuta je humanitarna akcija za pomoć Luciji Fleten, 22-godišnjakinji iz Cirkovljana u Međimurskoj županiji, koja je u listopadu prošle godine doživjela nesreću.

Prilikom spremanja kukuruza u dvorištu ju je zahvatio "kardan". Zadobila je puknuće jetara, nagnječenje pluća, imala je šest polomljenih rebara i slomljene udove. Koljeno joj je bilo smrskano, dobila je gangrenu i liječnici su joj morali amputirati desnu nogu jer bi inače umrla. Nakon tri tjedna u Županijskoj bolnici Čakovec prevezena je u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, gdje je nastavljeno liječenje. Na žalost, za desnu nogu nije bilo spasa. Bilo je, kaže, ili noga ili život.

Njezin otac Alojz pokrenuo je akciju skupljanja pomoći preko crowdfunding kampanje "Pomozimo Luciji da ponovno hoda". Cilj je skupiti 70.000 eura za protezu. Dosad je preko te platforme skupljeno oko 26.000 eura. Lucija kaže da ima pravo na besplatnu protezu preko HZZO-a, koja stoji oko 42.000 kuna, no ova skuplja proteza omogućila bi joj da, koliko je to moguće, normalno hoda.

– Prije nesreće sam voljela plesati, bila sam glavna zvijezda na podiju, svi su mi govorili da imam talenta. Imala sam mladenački život kao i svi. I najednom je to sve prestalo. Ali, mlada sam, ova proteza omogućila bi mi da se vratim svemu što sam voljela raditi prije – rekla je Lucija za portal emedjimurje.hr. Grad Prelog otvorio je žiro-račun na koji se također može uplatiti novac.

Komentara 1

OB
Oblivion
16:10 12.01.2021.

Od čega je ta proteza napravljena? Vibranijum??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije