Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skup i prosvjed

Đakovčani poručili Kosor: Ostavi nam konje, vodi si Pahora u Lipik!

ergela, đakovo, lipik, prosvjed (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/7
01.08.2010.
u 12:17

Lipičani na skupu podržali odluku Vlade da njihov grad bude sjedište HCK.

LIPIK/ĐAKOVO - U središtu Lipika danas je održan skup građana kojim su oni dali podršku ranije donesenoj odluci Vlade RH da sjedište Hrvatskog centra za konjogojstvo kao i najavljenoj novoj odluci da se, zbog racionalizacije, đakovačka ergela pripoji HCK.

- U najavljenoj odluci Vlade ne vidimo nikakvu politiku nego samo način da se dođe do racionalizacije unutar državnih institucija i stoga ju podržavamo. To ne znači da će Đakovo ostati bez svoje ergele. Mi ne želimo rat sa Đakovom nego suradnju - rekao je na skupu gradonačelnik Lipika Antun Haramija. Đakovčane je također pozvao da zajednički organiziraju konjički maraton prijateljstva od jednog do drugog grada. Na skupu u Lipiku posebno je istaknuto kako je Vlada odluku o osnivanju HCK sa sjedištem u Lipiku donijela prije dvije godine kada na njenom čelu nije bila Jadranka Kosor pa je svako prozivanje premijerke od strane čelništva Đakova proteklih dana neprimjereno.

I dok su Lipičani davali podršku odluci Vlade u Đakovu se prosvjedovalo. - Prosvjedi seljaka prije nekoliko mjeseci bili su sitnica u usporedbi s onim što su Đakovčani spremni napraviti ako Vlada ustraje u odluci da Državnu ergelu Đakovo pripoji HCK.

- Još uvijek vjerujem da nećemo morati traktorima poći u Zagreb. Zar ova vlada razumije samo govor ulice - rekao je gradonačelnik Zoran Vinković. Najavio je također kako će tražiti od vlade da sjedište HCK preseli u Đakovo.

Đakovčani su svoje nezadovoljstvo iskazali i brojnim transparentima, a kao jedan od najupečatljivijih je onaj kojim poručuju premijerki Kosor "Ostavi nam konje, vodi si Pahora u Lipik!".

Ključne riječi

Komentara 71

PI
Pippo9
15:27 01.08.2010.

Odluka o premještanju ergele je ispravna i ima realno uporište na činjenicama i na tome da će se uštedit veliki novac

PA
panco2
08:16 02.08.2010.

-pippo ,vjer.domo i ostali,po vašim komentarima se vidi da ste zatucani hadezenjarski glupani,i bolje bi vam bilo da negdje dalje ližete dupe svojoj Suzani,a Đakovo i đakovčane pustite da sse bore za svoju KULTURNU BAŠTINU,što je očito za vas is i vaše idiotsko razmišljanje malo previše,jer ste zatucanci i poltroni.

OB
-obrisani-
16:15 01.08.2010.

u tvom srcu je petokraka i šišljagić..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije