Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija

Đakić: Prosvjednici branitelje stavljaju na stup srama

'26.02 2011. Zagreb-  u Policijskoj akademiji odrzan je sastanak branitelja te sefova udruga branitelja i stradalnika domovinskog rata'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
VL
Autor
Diana Glavina
26.02.2011.
u 17:27

Deklaracija o Domovinskom ratu mrtvo je slovo na papiru, a mora biti "sveto pismo" i temelj hrvatskoga društva

Deklaracija o Domovinskom ratu danas je mrtvo slovo na papiru. Želimo je oživiti, inzistiramo da bude "sveto pismo" za sve dužnosnike te da doista postane temelj hrvatskoga društva, rekao je predsjednik Hvidre Josip Đakić na jučerašnjem skupu u Policijskoj akademiji u kojoj se okupilo oko 360 ljudi, predstavnika 17 stradalničkih i braniteljskih udruga na županijskoj i državnoj razini. Iako su svi odbacili tezu da se ovo mirno okupljanje koje je, kažu, bilo planirano prije više od mjesec dana, održava kao protuteža prosvjedu na Trgu bana Jelačića, Đakić je istaknuo da ne podupiru prosvjed na Trgu "jer ga organiziraju oni koji se služe govorom mržnje i prijetnjama, čime su braniteljsku populaciju stavili na stup srama". Zveckati oružjem ili prijetiti lomljenjem kičme u demokratskom društvu nije potrebno, rekao je Đakić.

Sloga, zajedništvo i dostojanstvo bili su na skupu u Policijskoj akademiji najspominjaniji pojmovi. Jer demontaža dostojanstva Domovinskog rata, rečeno je, počela je za koalicijske vlasti. Predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm ustvrdio je da okupljeni u Policijskoj akademiji predstavljaju dvije trećine braniteljske populacije.

– Nismo za zveckanje oružjem, ali nismo ni poslušnici – naglasio je Klemm.

Predsjednik Udruge zatočenih i nestalih branitelja Ivan Pšenica rekao da je da je slučaj Tihomira Purde svim braniteljima prelio čašu strpljenja.

– Branitelji okupljeni na Trgu naši su prijatelji i ne mogu vjerovati da bi netko od njih pucao u Vladu – rekao je Pšenica.

Predsjednik Udruge stopostotnih invalida Đuro Glogoški izdvojio je da smo jedina zemlja u svijetu u kojoj se u parlamentu odluke o braniteljima i njihovim obiteljima ne donose konsenzusom.

Komentara 62

DJ
Djoganioo4
07:47 27.02.2011.

Zar ima, veće sramote, za branitelje od......alkoholičara i, poltrona.....ĐAKIĆA????????

OB
-obrisani-
09:33 27.02.2011.

koje si ti govno ...hdz-ovsko

JP
josip-peric
23:34 26.02.2011.

ĐON OBRAZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije