Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNOJ DJEVOJČICI POZLILO

Šestero učenika požalilo se na probleme nakon cijepljenja

gripa, cjepljenje, igla
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
17.10.2017.
u 14:52

Jednoj je djevojčici pozlilo te je završila u sisačkoj bolnici odakle je puštena nakon jednog dana na kućni oporavak.

Šestero učenika osmog razreda Osnovne škole Popovača požalilo se na probleme nakon prošlotjednog cijepljenja protiv difterije, tetanusa i poliomyelitisa, potvrđeno je iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije. Jednoj je djevojčici pozlilo te je završila u sisačkoj bolnici odakle je puštena nakon jednog dana na kućni oporavak.

"Ta je djevojčica, koja je reagirala na cjepivo i kojoj je pozlilo, već nazad u školi, dok kod ostalih petero djece nisu zabilježene alergijske ili druge reakcije na cjepivo, nego je riječ o emocionalnim reakcijama. Nema razloga za paniku. U cijeloj Hrvatskoj u tijeku je cijepljenje osmaša protiv difterije, tetanusa i poliomyelitisa i za sada, osim ovog slučaja, nisu drugdje zabilježene nuspojave nakon cijepljenja." - rekla je dr. Suzana Fabijanić, voditeljica službe za školstvo Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Komentara 3

LI
liliZG
15:04 17.10.2017.

To je zato što hrvatska nema svoj imunološki zavod a smeće koje se kupuje na otvorenom tržištu rađeno o tko na kakvih pomoćnih dodataka, ovisi samo o najnižoj cijeni.

RE
reborn
15:51 17.10.2017.

Riječ je o "emocionalnim reakcijama"?!? Još samo treba izjava kako je ponašanje liječnika koji je prijavio nuspojave - "neodgovorno", pa da bude jasno koje i čije interese zastupa gđa Fabijanić...

DU
Deleted user
00:37 18.10.2017.

senzacionalisticki naslov da izazove paniku kod glupana koji zagovaraju ne cijepljenje. Zamisli, emocionalna reakcija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije