Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA ČISTOĆA

Opet odgođeno optužno vijeće, ovaj put zbog neprimanja poziva

06.05.2014., Zagreb -  Gradonacelnik Milan Bandic nadgledao je podjelu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada - stakla, plastike, metala i papira u Graditeljskoj tehnickoj skoli. Miljenko Benko.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
20.12.2017.
u 15:54

I dok je prošli tjedan optužno vijeće odgođeno jer je netko od optuženika bio bolestan, ovaj put je sjednica odgođena jer svi optuženici nisu primili poziv.

Optužno vijeće na kojem se na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo raspravljati o pravomoćnosti optužnice protiv Miljenka Benka, bivšeg mdirektora zagrebačke Čistoće i njegovih suokrivljenika, koje USKOK tereti za namještanje poslova oko nabave opreme za zbrinjavanje otpada, ponovo je odgođena.

I dok je prošli tjedan optužno vijeće odgođeno jer je netko od optuženika bio bolestan, ovaj put je sjednica odgođena jer svi optuženici nisu primili poziv. To je, inače već na žalost, postao standard u tzv. legalnoj opstrukciji obrane, kojom se na sve moguće načine pokušava odgoditi početak suđenja. Tako je u ovom slučaju, osim bolesti i neprimanja poziva, već bilo traženo i izdavanje snimki tajno snimljenih razgovora, nastalih na temelju naloga suca istrage uz tvrdnju da je riječ o nezakonitim dokazima. Inače, optužnica je podignuta u prosincu 2015. a jošnije postala pravomoćna, a osim što je s njom očito nezadovoljna obrana, bio je nezadovoljan i sud, koji ju je u travnju vratio USKOK-u na doradu radi boljeg pojašnjena nekih stvari.

Osim Benka optuženi su i bivši direktor tvrtke Gradatin Tomislav Jukić te nekadašnji šef Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivan Markus, a USKOK ih tereti za zlouporabu  položaja i ovlasti, primanje i davanje mita, trgovanje utjecajem.... Prema optužnici Benki i Jukić terete se za namještanje natječaja za nabavu specijalnih vozila za komunalni otpad nakon kojega je sklopljen ugovor vrijedan preko 70 milijuna kuna.

Pogledajte galeriju prosvjeda protiv Centra za gospodarenje otpadom

06.05.2014., Zagreb -  Gradonacelnik Milan Bandic nadgledao je podjelu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada - stakla, plastike, metala i papira u Graditeljskoj tehnickoj skoli. Miljenko Benko.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
1/16

Komentara 3

BF
bf2
16:00 20.12.2017.

ah to hrvatsko pravosuđe....taman kad se budu pojavili na sudu-zastara :)

Avatar Bekrija
Bekrija
17:26 20.12.2017.

Hrvatsko pravosuđe je ustrojeno da zaštiti sve krimose, rak rana našeg društva.

DU
Deleted user
22:10 21.12.2017.

izgleda da su postari na godisnjem odmoru,a covijek je svaki dan ceko pismo ali peh za pehom, tako to prave hrvatine imaju pehove kad treba poloziti racune za prostituciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije