Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje

Čičak: Pravi novinar razmišlja pilom okrenutom naopačke

\'15.01.2011. Branimirova, Zagreb-Ivan Zvonimir Cicak s Vlatkom Silobrcicem i Miljenkom Mesicem procitao je zakljucke HHO-a o predstavci Mirjane Sanader kojom se zali na povredu ljudskih prava nje i n
Arhiva VL
12.05.2011.
u 20:30

Čičak je bio nepravomoćno kažnjen sa 17.530 kuna, no predmet je vraćen na ponovno suđenje

Završnim riječima okončan je dokazni postupak u ponovljenom procesu protiv čelnika HHO-a Ivana Zvonimira Čička, optuženog da je oklevetao Kristu Laptala u kolumni 2009., a nakon što je Laptalo u Grčkoj oslobođen za "šverc" 51 kg kokaina.

Čičak je bio nepravomoćno kažnjen sa 17.530 kuna, no predmet je vraćen na ponovno suđenje. Laptalov odvjetnik Lj. Drageljević kazao je da je problem što je Čičak pisao neistinite, klevetničke činjenice, na temelju kojih se izvodi zaključak da je Laptalo cinker koji je kupio slobodu.

E. Havkić, branitelj Čička, replicirao je da je ključno da je Čičak kao novinar iznosio u kolumni zaključak, svoje mišljenje, a mišljenje ne može biti kleveta. One činjenice koje je naveo irelevantne su te njima nije mogao oklevetati Laptala.

Čičak je ustvrdio da nije imao osobnog motiva pisati o Laptalu te da kao autor ima kritički odnos prema činjenicama: – Moji su stavovi obrnuti od većine onoga što javnost misli. Takav intrigantan stav prema problemu izaziva pravog autora da razmišlja pilom okrenutom naopačke.

Komentara 15

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
14:33 13.05.2011.

čičak je produkt jednog prošlog vremena i šljam ove države njegova riječ je kao Judin poljubac Isusu!!!!

RE
remax
05:03 14.05.2011.

Opet vi mene izbrizali sto pisem istinu! Jeli to sloboda izgovora i bojite se istine! Svak zna koje CICAK da je strani placenik i sire lazne desinformacije o Hrvatskoj vojski koja je pobijedila ideju velike srbije.

OB
-obrisani-
23:22 12.05.2011.

Novinar nema pravo tendenciozno donositi svoje pretpostavke o nečijoj krivdi, jer u medijima se to svodi na javni linč i prejudiciranje krivnje. Zato je očito kriv za klevetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije