Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STVARNO I MOGUĆE

Cheneyjeva kći promašila s kritikom Obamine izjave

Liz Cheney
Fox TV
23.09.2010.
u 15:59

Nakon što je Bob Woodward u svojoj knjizi citirao izjavu predsjednika Obame o terorizmu, krajnja desnica obrušila se na te riječi, zaboravljajući da su takve izjave dolazile i iz njihovih redova.

Govoreći s poznatim novinarom B. Woodwardom, jednim od dvojca iz Washington Posta koji su razotkrili aferu Watergate, o prijetnjama nacionalnoj sigurnosti, Barack Obama je rekao:

- Mi možemo apsorbirati terorističke napade. Učinit ćemo sve što možemo da ih spriječimo, ali čak i 11. rujna, čak i najveći napad ikad... mi smo apsorbirali i iz toga izašli jači.

Na to je Elizabeth Liz Cheney, kćer Bushova potpredsjednika Dicka Cheneyja, na internetskoj stranici organizacije "Keep America Safe", kojoj je predsjednica, reagirala iznimno ošro:

"Amerikanci očekuju od našeg predsjednika da učini sve što je moguće da bi branio naciju od napada. Očekujemo od njega da iskoristi sva sredstva koja su mu na raspolaganju da pronađe, porazi, uhvati i ubije teroriste. Očekujemo od njega da napade odvrati time što će pojasniti našim protivnicima da će napad na Sjedinjene Države povući za sobom razorne posljedice. Umjesto toga, predsjednik Obama navodno je rekao: 'Mi možemo apsorbirati teroristički napad.' Taj komentar nagovješta alarmantni fatalizam predsjednika Obame i njegove administracije. Još jednom je, čini se, predsjednik ili nevoljan ili nesposoban učiniti ono što je potrebno da bi ova nacija ostala sigurna. Predsjednik duguje objašnjenje američkom narodu.

Mnogi komentatori napomenuli su da je Liz Cheney, koja se spominje kao ozbiljna kandidatkinja konzervativne struje među republikancima za predsjedničko ili potpredsjedničko mjesto već na sljedećim izborima, svojom izjavom iskazala iznimno nedorasle stavove, poput trogodišnjeg djeteta koje viče: "Ali ja neću da bude terorističkih napada", skačući sama sebi u usta. Ako joj smeta predsjednikov stav da Amerika može apsorbirati teroristički napad, to znači da ona misli da ga ne može apsorbirati; iz toga slijedi da bi nakon sljedeće terorističke akcije na američkom tlu Amerikanci trebali slegnuti ramenima, dići ruke i predati se teroristima, valjda.

A ne samo da je Liz Cheney ignorirala onaj dio predsjednikove izjave koji glasi "učinit ćemo sve što možemo da ih spriječimo", nego je i zaboravila na realističnu izjavu koju je nakon 11. rujna dao tadašnji potpredsjednik SAD-a, njezin otac Dick Cheney:

- Moramo pretpostaviti da će biti i drugih napada. Po prvi put u povijesti vjerojatno ćemo imati više žrtava ovdje doma u Americi nego među našim postrojbama u prekomorskim zemljama.

Upravo prvoloptaškim histeričnim reakcijama na samu mogućnost terorističkog napada, poput izjave Liz Cheney, mnogi su pripisivali neumjereno korištenje u "ratu protiv terorizma" nedoličnih sredstava poput mučenja zarobljenika, koji su više naštetili imidžu SAD-a nego donijeli obavještajne koristi. Za borbu protiv terorizma bitniji je uporan, sustavan i za javnost nevidljiv rad, kakvom su se posvetile agencije poput FBI-ja s vrlo dobrim rezultatima.

Komentara 4

XA
xaron
19:33 23.09.2010.

Govoreći s poznatim novinarom B. Woodwardom, jednim od dvojca iz Washington Posta koji su razotkrili aferu Watergate.... Marko, Marko, izgleda da si prespavao zadnjih 5 godina u kojima je razjasnjeno kako su ta dva \"genijalna\" novinara \"razotkrila\" Watergate. SVI sada znaju kako su novinari dobili informacije. Zamjenik direktora FBI je bio dobar prijatelj sa urednikom Washington Posta te su odlucili da puste u javnost saznanja o Watergate-u kojima je raspolagao FBI. Urednik WP je imao zadatak na izabere dva tupava ( ali ambiciozna ) novinara koji bi to odradili i tu je kraj price.

VI
vitaszorcms
22:41 23.09.2010.

A to je ta deklarirana *ezbača, ponos i dika tate Cheney-a i NWO !

SK
slučajni komentator
15:19 24.09.2010.

Zašto me admin briše čim spomenem nezavisne medije poput www.hrsvijet.net ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije