Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet na izbore

Cetingrad, Draganić, Vojnić, Krnjak i Lasinja idu u 2. krug

'barkovic3_zdb_unu_190513'
''
23.05.2013.
u 11:51

Od dvanaest općina koje ne idu u drugi krug, u sedam su načelnici HDZ-ovci, a samo je jednu 'osvojio' SDP

Dok sam imao gospodarstvo, hranio konje i krave bio sam važan. Danas me svi obilaze samo prije izbora i samo žele moj glas. Istina je da bi svi htjeli biti predsjednici, načelnici ili nešto slično. Svi bi htjeli 15.000 kuna plaće. Ipak, ne razumijem zašto taj glas traže i od mene. Pa meni je 105 godina – dio je priče Nikole Barkovića, jednog od mještana općine Draganić koji je ušao u klub stogodišnjaka, dok je članove izbornog povjerenstva i glasačke listiće čekao u svom domu.

 Obilaze ga pred izbore

 Barković danas živi u skromnoj drvenoj kućici i prisjeća se dana kad su se poštivale neke druge norme vrijednosti. U njegovom sjećanju je još vrijeme Prvog svjetskog rata kojeg je proveo na ratištima na Kosovu, Makedoniji i Grčkoj. Nakon ratovanja dio svog života proveo je po logorima. Zato cijeni slobodu, mogućnost odlučivanja, ali i nužnost da svojim rukama zaradi za život.

 –Moja pokojna žena i ja smo upregli konja i krenuli u polje na oranje. Danas to nitko ne radi. Danas je sve drugačije. Zato mi je čudno kad uoči izbora ljudi dolaze do mene i govore mi za koga trebam glasati. Pa vidite me kako izgledam. Izlazim na sunce da mi se ruke malo zagriju i da budem bolje. Koga zanimaju izbori. Danas me nagovaraju da glasam za neke koje niti ne poznam – zaključio je Barković.

Naime, on će, zajedno sa sumještanima, ponovno na glasovanje i 2. lipnja, jer će Draganić tek tada izabrati novog načelnika između Stjepana Bencetića, HDZ-HSS-HSP AS i Stjepana Goluba SDP-HNS-HSU. Osim u Draganiću i mještani Cetingrada, Krnjaka, Plaškog i Vojnića načelnike će birati u drugom krugu.U Cetingradu između Milana Gašparina,HDZ i nezavisnog Nikole Paulića, u Krnjaku su kandidati nezavisni Rade Kosanović i SDSS-ov Dejan Mihajlović.

U Plaškom se za vlast bore Mara Šupica, SDSS i Radmila Medaković ispred SDP-ove koalicije, dok su u Vojniću suparnici Nebojša Andrić, HDZ i Branko Eremić, SDP. U čak 12 općina načelnici su poznati, u Netretiću, Tounju, Ribniku, Kamanju, Bariloviću, Rakovici, Žakanju, Josipdolu izabrani su isti načelnici.

 Bez drugog kruga

 U Bosiljevu, Generalskom Stolu i Lasinji izabrani su novi ljudi. Posebnost je izbora u Bosiljevu i Tounju jer su tamo bila po dva kandidata, pa iako nitko nije dobio više od 50 posto glasova, drugoga kruga za načelnike neće biti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije