Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnatelj HZJZ-a

Capak objasnio zašto su odbijene drastične mjere koje je tražio Grad Zagreb

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
16.03.2020.
u 20:32

Epidemiološka situacija je takva da se još dopušta da se ne zatvaraju ugostiteljski objekti, javni prometi i slične stvari, kaže Krunoslav Capak

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak objasnio je zbog čega je Nacionalni stožer Civilne zaštite odbio zahtjev Grada Zagreba za rigoroznim mjerama zbog sprečavanja širenja koronavirusa.

– Epidemiološka situacija je takva da se još dopušta da se ne zatvaraju ugostiteljski objekti, javni prometi i slične stvari. Nemamo još toliko puno slučajeva. O toj se mjeri raspravlja i ako se ova situacija nastavi i ta će mjera doći na red. Po meni nema potrebe da to uveze da cijelu državu jer ima još puno županija koje nemaju slučajeva zaraze pa bi to mogla biti parcijalna mjera – rekao je Capak za Dnevnik Nove TV.

– Zdravstveni sustav mora funkcionirati i inače, a strahovito je važno da u vrijeme ugroze epidemije funkcionira dobro. Loša je situacija da koronavirus uđe u zdravstveni sustav jer oboljeli i kontakti moraju u izolaciju i ne mogu obavljati posao, moraju se zatvarati dijelovi bolnice što utječe na obavljanje posla – dodao je.

VIDEO Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije COVID-19?

Ključne riječi

Komentara 11

ST
stefj
22:05 16.03.2020.

Dok nije prijeko potrebno, ne treba uvoditi restriktivnije mjere. Sve u svoje vrijeme... Tko zna, možda nam se posreći, pa prođemo blago okrznuti. Mada teško, država koja toliko ovisi o turizmu i koja ima toliko nategnutu rashodovnu stranu proračuna, ne može proći bez teških posljedica... Situacija je loša, koji god put odabrali, Britanski ili karantenu...

ČE
četvrti
21:25 16.03.2020.

A kakva je svrha Kalinićeva prijedloga? Na kakvim se analizama i kakvim podacima ona temelji? Koji su stručnjaci preporučili mjere iz njegova prijedloga? Plitko politikantstvo!

GR
gravitacija
07:57 17.03.2020.

Koliko su mene učili prevencija znači nešto spiječiti da se dogodi ili učiniti nešto prije da se ne bi dogodilo. Kada se dogodi onda je kasno. Čak i u ovo vrijeme populista Milan i njegovi sateliti koriste za promociju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije