Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Plenković: Stožer civilne zaštite dobit će nove i veće ovlasti

Plenković predvodio sastanak o koronavirusu u Banskim dvorima
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/14
16.03.2020.
u 22:20

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" Alemka Markotić izjavila je u nedjelju kako se u toj bolnici cijelo poslijepodne provode izvidi o mogućoj zarazi koronavirusom određenih zdravstvenih djelatnika zbog nekih "suspektnih stvari"

Hrvatska je ušla u treću fazu obrane od koronavirusa u sklopu koje se provodi mobilizacija cijelog zdravstvenog sustava. Dosad je, podsjetimo, evidentirano 56 slučajeva zaraze, a među njima je dvoje liječnika iz KB Dubrava, potvrdio je u nedjelju popodne Nacionalni stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske. Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" Alemka Markotić izjavila je jučer kako se u toj bolnici cijelo poslijepodne provode izvidi o mogućoj zarazi koronavirusom određenih zdravstvenih djelatnika zbog nekih suspektnih stvari. Dodala je i da će se "provesti dodatni izvidi i u drugim bolnicama jer je bitno gdje su se kretali određeni zdravstveni djelatnici". 

Tijek događaja:

21:22 – Nacionalni stožer civilne zaštite dobit će nove, veće ovlasti, najavio je premijer Andrej Plenković najavljujući paket od dvadesetak izmjena zakona koje će Vlada sa sjednice u utorak poslati u hitnu saborsku proceduru kako bi nizom mjera minimalizirala negativne posljedice epidemije koronavirusa.

U razgovoru za Dnevnik Nove TV premijer je rekao kako se u aktivnostima vezanima uz suzbijanje epidemije vodi načelom apsolutne transparentnosti, pa će javnost o svemu znati do najsitnijeg detalja u realnom vremenu. Bitnom drži i kompletnu centralizaciju u donošenju odluka, odnosno veće ovlasti Nacionalnog stožera civilne zaštite na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

"Nacionalni stožer civilne zaštite dobit će jače ovlasti, još eksplicitnije ovlasti nego što ih ima trenutno po zakonu kako bi provodio mjere", najavio je Plenković i dodao kako će ljudi na razini županija, uglvnom dožupani, i dalje imati važnu ulogu, ali će morati isključivo slušati odluke i procjene Nacionalnog stožera.

19:43 – Grad Split je Kliničkom bolničkom centru (KBC) uplatio 400.000 kuna iz svoje Proračunske zalihe za sufinanciranje troškova adaptacije i opremanja bolničkih prostora za potrebe izolacije bolesnika zaraženih koronavirusom.

20:53Krapinsko-zagorska županija pridružila se nizu županija sa zahtjevima da se zatvore kafići, ali i druge radnje koje su vezane uz neposredan kontakt ljudi.

Izjavio je to župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar nakon sastanka sa gradonačelnicima i načelnicima te županije koji su jednoglasno podržali spomenute zahtjeve koje će sutra Stožer Civilne zaštite kao odluke predložiti Nacionalnom stožeru te čekati potvrdu. Župan je naglasio kako su analizirajući sve što se događa i jednoglasno odlučili da mjere koje se poduzimaju trebaju biti još strože i još konkretnije tako da će, najavio je, Stožer Civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije sutra predložiti tri ključne odluke.

"Prva od njih je zatvaranje svih kafića i radnji koje su vezane uz neposredan kontakt ljudi, od frizerskih salona, salona za manikuru i pedikuru, na sljedećih 14 dana. Nadalje, da se zatvore sve vanjske tržnice, osim onih koje na štandovima prodaju hranu, i da se ograniči radno vrijeme trgovina koje se bave prodajom namirnica od 8 do 18 sati, strogo se pridržavajući pravila koji je izdao nacionalni Stožer", pojasnio je Kolar.

18:54 – Potpredsjednik Vlade i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović rekao je da je prijedlog odluke o privremenim restrikcijama za ulazak u Europsku uniju u trajanju od 30 dana racionalan.

"To je odluka koja je racionalna, ali dobro je što EU u ovoj krizi za razliku od nekih ranijih kriza kroz svoju povijest pokazuje da je u stanju reagirati puno brže nego što smo to od EU navikli gledati", rekao je Božinović novinarima  prije sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Dodao je i da je Hrvatska, kao članica EU, obuhvaćena tom odlukom. Smatra i da će Europsko vijeće sutra, sukladno europskom zakonodavstvu, na video-konferenciji i prihvatiti taj prijedlog.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen predložila je u ponedjeljak, u sklopu napora za suzbijanje širenja koronavirusa, privremene restrikcije za ulazak u Europsku uniju u trajanju od 30 dana. Božinović je pojasnio kako se tu radi o odluci koja se odnosi na državljane zemalja članica EU i onih izvan nje. Istaknuo je i kako tu Hrvatska nije ni malo u drugačijem položaju od zemalja Schengenske zone.

18:43 – Prvi potencijalni slučaj zaraze koronavirusom pojavio se na području Virovitičko-podravske županije, a smješten je u izolaciju u virovitičkoj Općoj bolnici, potvrdio je u ponedjeljak epidemiolog i ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Miroslav Venus.

Venus je izjavio kako je riječ o muškarcu koji je boravio na jednom od zaraženih područja, a tijekom proteklog vikenda počeo je pokazivati simptome bolesti.

 "Zajedno s kolegama u hitnoj i objedinjenom hitnom bolničkom prijemu smjestili smo ga u izolacijsku jedinicu Opće bolnice Virovitica. Uzeli smo uzorke i poslali u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Rezultati će poznati tijekom večeri ili najkasnije sutra", istaknuo je.  Dodao je kako su članovi obitelji tog muškarca stavljeni u kućnu karantenu i svi su izolirani od okoline. "Pratimo njihovo zdravstveno stanje, a u slučaju da se netko od njih razboli i pokaže kliničke znake odmah ga premještamo u bolničku izolaciju“, naglasio je Venus.

VIDEO Zagreb: Postrožene mjere ulaska u prostor KBC Sestre milosrdnice

18:37 – Hrvatska radiotelevizija (HRT) izvijestila je u ponedjeljak da se prilagođava razvoju situacije s koronavirusom u Hrvatskoj te će radi pravodobnog i objektivnog informiranja javnosti još pojačati informativni program, a neke projekte zabavnog sadržaja odgađa do jeseni.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) se prilagođava razvoju situacije s koronavirusom u Hrvatskoj, pa će sukladno tome doći i do prilagođavanja radijskog i televizijskog programa HRT-a. Neki projekti, poput show programa "Zvijezde pjevaju" se odgađaju do jeseni (a umjesto njega će se emitirati reprize publici omiljene A-strane), dok će se informativni program - zbog pravodobnog i objektivnog informiranja javnosti - još pojačati, navodi se u priopćenju.

18:23 – Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da će se o budućim mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa odlučivati na razini države, a da će te mjere slijediti županijski stožeri civilne zaštite.

"Prije nekoliko tjedna smo zaključili da treba ići u tom smjeru. Sad je očito sazrio i politički trenutak. Radi se samo o tome da se odluke moraju donositi na razini države, da one moraju biti brze i to je najbolji način da one čim prije zažive i da svi kojih se to tiče ih odmah počnu primjenjivati", rekao je Božinović, predsjednik Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

"Sve je od prvog dana komunicirano sukladno postojećim zakonima, međutim u posljednje vrijeme imamo činjenice da su određene lokalne sredine donosile odluke za sebe", kazao je Božinović.

Dodao je kako za tim nema potrebe te da će nova pravila biti "prva točka zasjedanja Hrvatskog sabora". Na pitanje može li se u narednom razdoblju očekivati zatvaranje kafića i frizerskih salona Božinović je rekao da iza tih odluka stoji ponajviše epidemiološka struka. Kazao je da će odluke ovisiti o "ukupnoj epidemiološkoj situaciji", uz uvažavanje svih lokalnih specifičnosti.

17:16 – Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević pozvao je sve pripadnike Hrvatske vojske da u okolnostima epidemije koronavirusom odgovornim ponašanjem i osobnim primjerom budu primjer brige o zdravlju, te budu spremni pomoći da što prije izađemo iz epidemije.

Ministarstvo obrane priopćilo je kako je Krističević iz Knina, gdje je uz strogo pridržavanje zdravstvenih mjera održana svečana primopredaja zastave između starog i novog zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade, brigadnog generala Tihomira Kundida i brigadira Dražena Resslera, pozvao vojnike da vode računa o zdravlju svakog pojedinca u svojoj okolini.

“Hrvatska vojska ima iskustvo iz Domovinskog rata, imamo iskustva iz međunarodnih misija, promišljajte što napraviti po pitanju prevencije jer svaki od hrvatskih vojnika mora imati odgovornost za sebe, ali i sve oko sebe. Moramo stalno upućivati na odgovornost i spremni pomoći u svim aktivnostima koje se poduzimaju ili će se poduzimati kako bi se iz ove situacije izašlo što prije”, poručio je.

Naglasio je kako su sigurnost i zdravlje svakog pojedinca apsolutni prioritet, obveza i odgovornost.

“Ova Vlada čini sve kako bi upravljala krizom nastalom uslijed epidemije koronavirusom, što nije nimalo jednostavno", istaknuo je Krstičević i dodao kako se upravo za ovakve situacije pripremalo kroz sustav domovinske sigurnosti.

Ustvrdio je kako je sustav omogućio da se službe na vrijeme pripreme, pronađu određene metodologije i rade na prevenciji te združe resurse države, sposobnosti i sve potrebno kako bi se uspješno nosilo s krizom.

VIDEO Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije COVID-19?

17:09 – Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić izjavio je u ponedjeljak da će Vlada i poslodavci kroz mjere pomoći gospodarstvu prije svega pokušati pomoći očuvanju radnih mjesta, a u tome se nada i potpori sindikata.

"Blizu smo mjera, čuvat ćemo radna mjesta i gospodarstvo i na tome se radi. Radimo na vrijeme i proaktivno, ne kasnimo kao primjerice 2008. godine", rekao je Majetić uoči tripartitnog sastanka u Vladi. Rekao je kako treba imati jasne kriterije kako i komu pomagati te ponovio da treba prije svega očuvati radna mjesta i poslovanje.

"Prioritet su prije svega radna mjesta. Ono što znamo već danas je da su neke firme i neki sektori prestali raditi i tim radnicima treba omogućiti sigurnu plaću i povratak na radna mjesta", kazao je.

17:08 – Čelnici sindikalnih središnjica istaknuli su u ponedjeljak uoči sastanka u Vladi, gdje će im biti predstavljene mjere za pomoć gospodarstvu zbog koronavirusa, da očekuju u prvom redu mjere koje će očuvati radna mjesta, ali i dodatno zaštititi radnička prava dok traje kriza.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever izjavio je da se malim i srednjim poduzetnicima trebaju predstaviti aktivne mjere i pomoć kako bi što bezbolnije očuvali radna mjesta uslijed krize s koronavirusom.

"Privatni sektor već najavljuje da ima velikih problema s isplatom plaća za razdoblje dok se ne bude radilo. Dio njih ima plaću za jedan mjesec, neki niti za toliko, pogotovo mali i srednji poduzetnici", upozorio je. Njima treba dati aktivne mjere i pomoć da prebrode ovu situaciju, ali isto tako pred njih jasno staviti da to mora značiti i očuvanje radnih mjesta i radnika, da ti radnici znaju sa sigurnošću gdje će se vratiti nakon što kriza prestane, poručuje Sever.

"Ovo je hitna situacija koja traži hitne mjere, nema se vremena puno birokratizirati oko toga", kazao je Sever poručivši da Vlada treba pomoći gospodarstvu i radnicima koliko god je to moguće.

VIDEO Kako razgovarati s djecom o koronavirusu?

16:23 – Stožer Civilne zaštite Zadarske županije u ponedjeljak je donio odluku o ograničavanju rada trgovačkih centara i manjih trgovina prehranom do 18 sati, prekidu rada ugostiteljskih objekata svih kategorija izuzev dostave hrane i Pučke kuhinje te maksimalim mjerama predostrožnosti uslužnih djelatnosti.

Također, radi sprečavanja širenja koronavirusa, nalaže se privremena obustava rada kino-dvorana, kazališta, muzeja, knjižnica i čitaonica, privremena obustava rada teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara, obustava održavanja izložbi, revija i sajmova, plesnih škola, dječjih i drugih radionica te  privremene obustave rada noćnih i disko-klubova.

Odluka će, poručuju iz Županijskog stožera, biti na snazi do opoziva.

16:22 – Ravnatelj splitskoga KBC-a Julije Meštrović rekao je kako se taj KBC priprema da za četiri dalmatinske županije bude središnja zdravstvena ustanova za bolesnike zaražene koronavirusom koji će se liječiti u dijelu bolnice na Križinima.

Ravnatelj splitskoga KBC-a Julije Meštrović rekao je na konferenciji za novinare Županijskoga kriznog stožera Civilne zaštite da se u splitsku bolnicu primaju pacijenti za koje se sumnja na infekciju koronavirusom i da je zasad na testiranju troje njih čiji se nalazi očekuju do kraja dana. U županiji zasad nema inficiranih koronavirusom.

"Naš KBC pripremamo za središnju zdravstvenu ustanovu za četiri južne dalmatinske županije, zbog čega smo već jučer počeli s reorganizacijom. Bolesnici inficirani koronavirusom će se liječiti u bolnici na lokalitetu Križine. Tu smo bolnicu već počeli prazniti i otvarati prostore za potencijalne bolesnike. Uz to,uređujemo i prostore za zbrinjavanje životno ugroženih, ako bude trebalo. Potencijalnu ugrozu ćemo dočekati spremni", rekao je ravnatelj Meštrović i dodao da će se svi ostali liječiti u bolnici na Firulama. Istaknuo je da će u novom režimu zbrinjavati hitne i akutne bolesnike, a s bolesnicima naručenima za redovite preglede kontaktirat će telefonski, razgovarati te odlučiti tko treba biti pregledan.

16:56 – Zbog situacija s koronavirusom, a koja se nepovoljno odražava na osječko poduzetništvo, samim tim i na zadržavanje radnih mjesta, Grad Osijek priprema tri urgentne mjere ukupne vrijednosti do 10.000.000 kuna. Grad će, tako, isplatiti financijsku pomoć poduzetnicima. Poduzetnike će osloboditi plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada Osijeka i gradskih javnih poduzeća tijekom travnja, a odluke o mogućem produženju ove mjere donosit će se u ovisnosti o razvoju situacije. I treće, poduzetnici - korisnici svih javnih površina (terase lokala i dr.) u travnja će biti oslobođeni plaćanja zakupnine, a i o mogućem produženju ove mjere odlučit će se naknadno.

- Cilj nam je ovim urgentnim mjerama dodatno pomoći poduzetnicima s područja Grada Osijeka. Iznos do 10.000.000 kuna pomoći Grada Osijeka poduzetnicima — temeljit će se na preporukama, mjerama i uputama koje će donijeti Vlada RH za područje cijele države. Uvjereni smo da će i s pomoćima koje se pripremaju na nacionalnoj razini, Osječani lakše prebroditi nepovoljnu poslovnu situaciju nastalu širenjem koronavirusa. Grad Osijek proteklih je godina kontinuirano podupirao poduzetništvo na području obuhvata svoje jedinice lokalne samouprave i to su potpore pokazale iznimnu učinkovitost. U tom pogledu, odlučili smo i sada zaštititi svoje poduzetnike u najvećoj mogućoj mjeri - poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić.

16:27 – Riječki KBC ubrzano se priprema za širenje epidemije koronavirusa i prihvat većeg broja bolesnika zaraženih novim virusom, koji izaziva Covid infekciju pluća. Prema riječima ravnatelja riječkog KBC-a dr. Davora Štimca, riječki KBC se priprema za prijem bolesnika s koronavirusom u tri izdvojene zgrade riječke bolnice. Više ovdje.

15.36 U sklopu mjera pomoći poduzetnicima uslijed pojave koronavirusa Bjelovar će ukinuti prirez te odgoditi naplate komunalne naknade za tvrtke i obrtnike, poručio je u ponedjeljak bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Više pročitajte ovdje

15.31 Međimurski župan Matija Posavec najavio je uspostavu call centar na kojemu će od 7 do 22 sata građani moći dobiti sve potrebne informacije. Organizirat će se i pokretne ambulante. Stožer civilne zaštite Međimurske županije organizirat će karantenu za slučaj potrebe smještaja potencijalno zaraženih osoba kako bi se rasteretile zdravstvene ustanove. Načelnik Stožera će u razgovorima sa Stožerima civilne zaštite na razini gradova i općina donijeti posebne odluke vezane za karantenu u zajednici.

14.49 - Osječki gradski Stožer Civilne zaštite u ponedjeljak je zbog zaštite od koronavirusa preporučio ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata maksimalno od 22 sata, dok od idućeg vikenda noćni klubovi u gradu neće raditi.

VIDEO: Kako izgleda testiranje na koronavirus?

14.12 Stožer Civilne zaštite Varaždinske županije donio je odluku o potrebi ograničenja rada i mjera ponašanja na području Varaždinske županije od 17. ožujka 2020., koja je poslana nacionalnom Stožeru Civilne zaštite i Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva na prihvaćanje. Više pročitajte ovdje 

13:57 – Ministar financija Zdravko Marić kazao je danas novinarima na Markovu trgu da se paket mjera za pomoć gospodarstvenicima pogođenima koronavirusom "još brusi".

– U ovim okolnostima nisu ni trenuci ni vremena za onaj svaki i pojedinačni kirurški precizan rez, ali opet moramo paziti na mnogo stvari. Zato ih usklađujemo u toku dana i noći. Siguran sam da će i noć dobro doći tako da sutra, onako kako smo panirali, sazovemo sjednicu Vlade i donesemo te mjere. Sve ćemo ih prezentirati objedinjeno. Danas ćemo ponovno imati razgovore sa saborskim klubovima, kao što smo najavili u subotu. I predsjednik Sabora dio je našeg tima u smislu komunikacije tako da stvarno osiguramo, kada sve skupa objedinimo, da poglavito ovi zakonski prijedlozi što prije budu upućeni u Sabor, raspravljeni i usvojeni, pa da možemo ići dalje – kazao je ministar. Dodao je da će novi zakoni na snagu stupiti odmah po objavi u Narodnim novinama, odnosno dan nakon usvajanja. Ističe da točan dan ovisi o raspravi, ali dodaje i da su klubovi, bez obzira na politička opredjeljenja, pokazali jednu visoku razinu jedinstva i zajedništva.

– U svakom slučaju, nadamo se da će izglasavanje biti odmah u četvrtak – kazao je.

Upitan kakvi će biti kriteriji, odgovorio je da bi trebali biti krajnje jednostavni.

– Ciljamo one koji su pogođeni koronavirusom. Neki od njih već sada mogu neke stvari dokumentirati, neki u ovom trenutku to ne osjećaju, ali svi dobro znamo da će osjećati. U ovom trenutku mi nemamo pad prihoda u proračunu jer današnji prihodi u državnom proračunu odražavaju situaciju iz veljače, a koronavirus je izbio tek krajem veljače. Dakle, postoje određeni odgodni učinci. Nastojimo sagledati što je moguće više ovih čimbenika – ističe ministar.

Plenković predvodio sastanak o koronavirusu u Banskim dvorima
1/15

13:13 – Mlađi muškarac s ogulinskog područja prva je osoba s potvrđenom dijagnozom oboljenja od koronavirusa, a zarazu je dobio u Rijeci gdje je bio u kontaktu s već zaraženom, registriranom osobom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Karlovac. Također su upozorili na nelogičnosti oko kontrole granice sa Slovenijom. Više pročitajte ovdje.

12:40 – Ministar zdravstva Vili Beroš otišao je u KB Dubrava, gdje je dvoje liječnika pozitivno na koronavirus. Tom prilikom ispred bolnice obratio se novinarima. 

"Nitko od pacijenata nije pozitivan. Nije me strah. Mi smo naučeni na svakakve rizike, a i nema me čega biti strah jer bolest nije teška. Ne treba žuriti u ambulantu, sve što možete obavite preko telefona. Pogotovo se to odnosi na starije bolesnike, kao i na kronične bolesnike. Nema veće eskalacije", izjavio je Beroš.

12.00 Hrvatsko Društvo za psihološku pomoć podijelilo je svoje savjete kako djeci objasniti epidemiju koronavirusa te kako naučiti djecu da se nose s ovom stresnom situacijom. Više pročitajte ovdje

11:15 – Općina Tisno objavila je zabranu radu ugostiteljskih objekata na području Općine. 

 

10:36 – Policija je tijekom vikenda, od 13. do 15. ožujka, zaprimila 33 dojave građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području Istre, a u pet slučajeva utvrdili su kršenje mjera samoizolacije i obavijestili državni inspektorat, priopćeno je u ponedjeljak iz PU istarske.

"Policijski službenici, nakon što su zaprimili 33 dojave građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području Istre, provjerili su sve dojave. U pet slučajeva utvrdili su kršenje mjera samoizolacije i o tome obavijestili državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera", priopćila je istarska Policijska uprava.

9:22 – Pedijatri i obiteljski liječnici od ranog su jutra zasuti zahtjevima roditelja i pacijenata da im se hitno odobri bolovanje tako da se od ranog jutro ničim drugim ne mogu baviti.

Apeliraju na svijest ljudi da to ne čine, bolovanje se odobrava samo zaposlenima kojima je to nužno. Kad je riječ o koronavirusu, bolovanje se odobrava samo za građane kojima je po nalogu epidemiologa ili sanitarnog inženjera određena izolacija.  

Plenković predvodio sastanak o koronavirusu u Banskim dvorima
1/20

9:10 – Zaraženo je novih sedam osoba koronavirusom. Trenutačno obrađujemo 835 testova, 15 nalaza još čekamo, dok je gotovo 9000 ljudi u samoizolaciji – kazao je Beroš. Više pročitajte ovdje.

8:16 – I liječnik s Rebra pozitivan je na koronavirus te je obrađen epidemiološki, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš jutros za N1

8:04 – Zbog koronavirusa granični prijelazi sa Srbijom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane i vozače teretnih vozila, a pojačana je provjera na svim graničnim prijelazima Hrvatske sa Slovenijom, Mađarskom i BiH, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK). Zato su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila, primjerice na GP Slovenija - Hrvatska, na Macelju (Gruškovje) čekanja teretnih vozila na ulazu u Hrvatsku su 2 sata, a na GP Srbija – Hrvatska, na Tovarniku  (Šid) višesatna su čekanja teretnih vozila na izlazu iz Hrvatske.

Prema naputku MUP-a, sve vozače teretnih vozila koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz smjera Slovenije HAK poziva da se upute na granične prijelaze Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija, kako bi se ubrzao prijelaz granice.

7:35 – Od danas kreće nastava na daljinu. Učenici od prvog do četvrtog razreda nastavu će pratiti putem Škole na Trećem koja će se emitirati na HRT-u 3. Učenici viših razreda istarskih osnovnih škola od danas imaju online nastavu, dok će im se ostatak vršnjaka u Hrvatskoj pridružiti od srijede. Do tada će oni nastavu održavati putem Sportske televizije, gdje će se emitirati program s videomaterijalima za više razrede osnovnih škola i za srednje škole.

Na tom sportskom kanalu emitirat će se program s videomaterijalima za više razrede osnovnih škola i za srednje škole.

7:25 – "Nije realno očekivati da će se u 2 tjedna situacija riješiti. Vidjet ćemo razvoj", izjavio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak gostujući u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro Hrvatska".

7:15 – Neslužbeno se doznaje da je zaražen i liječnik iz KB Dubrava. Više pročitajte ovdje.

Ako sumnjate da imate koronavirus, ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

 

Ključne riječi

Komentara 116

DU
Deleted user
09:00 16.03.2020.

Virus ne pita za političko uvjerenje nije niti kuga pitala tko je plemić a tko kmet. Svi mi koji sad komentiramo ili smo negdje na kavi i sprdamo se koroni i tražimo teorije zavjere. Toliko smo j. neodgovorni. I sutra kad bude pola države hroptala od kašlja razmišljat čemo koji k. ja moram biti u krevetu kad druga polovica koji ne hropta normalno hoda po vani. Takvi smo jednostavno da nas boli ona stvar za sve druge ali mi kao pojedinci smo u pravu a tko nas pojedince kritizira je ustaša ili partizan.

VJ
vjekoslavkatalina
13:08 16.03.2020.

Ljudi smirite malo hormone jedan od najpoznatijih svjedskih epidemiologa iz francuske je rekoa da jugoistocna europa ce biti podrucje s anajmanjim brojem zarazenih u europi iz razloga sto iz tog dijela ima najmanje svjetskih putnika te npr.pariski aerodrom ima dnevno putnika koliko od ljubljane do skoplja sve zajedno tjedno...tranzit putnika je tu i najmanji opet...tako da na jedna nacin nas siromasniji novcanik spasava sto se tice korone

PR
pravednik2
13:20 16.03.2020.

Zar baš moraju svi držati mikrofone na 40 cm udaljenosti i stisnuti jedan uz drugoga??? Istovremeno se zabranjuje izlazak iljudima i traži držanje odstojanja od najmanje 1,5 - 2 m! Samodisciplinu moraju svi primjenjivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije