Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera sms

Brkić: U kampanjama sam se, kao i s Vargom, slikao i s mnogo drugih ljudi

Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
26.09.2018.
u 11:00

Na komentar kako je politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević rekao da su moguće sankcije za članove HDZ-a ako nisu radili u korist vlastite stranke, Brkić odgovara kako ne zna, ''možda je politički tajnik Nostradamus''

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić ponovio je danas novinarima u Saboru kako bivšeg MUP-ova informatičara Franju Vargu, uhićenog zbog izrade lažnih SMS-ova za Zdravka Mamića, poznaje dugi niz godina iz MUP-a, no i naglasio kako se nije koristio nikakvim Varginim uslugama, kao i da se nije čuo prošli tjedan s njime.

Naime, prema informacijama koje izlaze u medije, Varga je navodno surađivao i s Milijanom Brkićem i Tomislavom Karamarkom.

– Nisam se čuo s Vargom, rekao sam sve što sam imao o toj temi, pustimo institucijama da odrede svoj posao – rekao je Brkić. Na pitanje zašto se njegovo ime spominje u cijeloj priči, Brkić je odgovorio kako to treba pitati one koji "konstruiraju i lažu".

– Istraga će utvrditi činjenice i onda ćemo o tome razgovarati – odgovorio je Brkić. Nije želio komentirati svoju raniju izjavu kako su "manipulatori iskoristili istragu USKOK-a i činjenicu da poznaje bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu kako bi protiv njega iskonstruirali laž da je Vargine usluge koristio za unutarstranačke obračune u HDZ-u".

– Rekao sam jučer sve, ne bih dodavao bilo kakve izjave niti bilo što komentirao, pustimo institucijama da odrade svoj posao – kratko je kazao Brkić. Nije upoznat, dodaje, ni s pričom da je Varga prilikom uhićenja tražio da se o tome obavijesti i predsjednika Sabora i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića. Komentirao je i fotografiju na kojoj je s Vargom, a koju objavljuju mediji.

– Mogli su naći neku ljepšu fotografiju, a ne sa mnom. U kampanjama sam se, kao i s Vargom, slikao i s mnogo drugih ljudi – objašnjavao je Brkić.

Upitan je što misli, zašto cure ovakve informacije u medije.

– To se trebaju zamisliti sve institucije koje se koriste, odnosno koje imaju klasificirane podatke zašto izlaze informacije iz istraga, a onda se poslije iz tih informacija fabriciraju raznorazne poruke – tvrdi Brkić koji iz toga iščitava da "sustav moramo itekako protresti, utvrditi odakle cure takve informacije, tko to radi".

Upitan je i vidi li sve ovo kao unutarstranačke sukobe u HDZ-u vezane uz prosvjed u Vukovaru.

– Kažu da su u strahu velike oči, ja se ne bojim nikoga, ne trebamo se bojati ni našeg naroda, ni hrvatskih branitelja, svatko u demokraciji ima pravo artikulirati svoje stavove, nikakve veze nemam s prosvjedom u Vukovaru. Vukovar je posebna, bolna rana hrvatskog društva, svi moramo imati empatiju prema Vukovaru. Lako je iz ove pozicije iz Zagreba razgovarati o Vukovaru, treba tamo živjeti, svaki dan se susretati s braniteljima, silovanim ženama, žrtvama tih strašnih zločina, treba razumjeti i Vukovarce. To je prebolna, preosjetljiva rana da bi se rješavala na ulici, ali u demokraciji svatko ima pravo izreći svoj stav – zaključuje Milijan Brkić.

Ne zna, dodaje, kakvo je to desno krilo HDZ-a.

– Hrvatska je slobodna zemlja, članica EU, svi građani Hrvatske ujedno su i građani EU, imamo putovnice, svatko može putovati. Hvala Bogu, prošla su vremena kad nismo smjeli, tako i Pupovac može ići u Bačku Palanku, gdje god hoće. Njegova pojava tamo, uz one izrečene izjave... Itekako moramo znati da mi, koji smo izabrani u Sabor, koristimo se benefitima hrvatske države koja je stvorena na žrtvi hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, moramo imati odgovornost prema onima koji su nas izabrali, pa tako i Pupovac, kad koristi benefite, mora imati odgovornost prema onima koji su ga izabrali, mora biti svjestan činjenice da je zastupnik u Saboru – komentira Brkić i zahtjev branitelja da se Pupovac u Saboru očituje o svojim stavovima o ratnim zločinima.

Na komentar kako je politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević rekao da su moguće sankcije za članove HDZ-a ako nisu radili u korist vlastite stranke, Brkić odgovara kako ne zna, "možda je politički tajnik Nostradamus". Upitan je li to shvatio kao poruku sebi, odgovara kako ništa nije shvatio.

– S premijerom sam se čuo sinoć dva puta. Imam i nekih drugih obveza stranačkih, što se tiče izbora u BiH. Sinoć, odnosno predvečer smo se čuli dva puta – komentirao je Brkić i izjavu premijera da mu se jučer nije javljao na telefon.

Hoće li ići na prosvjed u Vukovar, zanima novinare.

– Ne znam hoću li ići na taj prosvjed, to ćemo vidjeti, Rekao sam svoj stav o prosvjedu, odnosno tom mirnom okupljanju, ne bi bilo dobro da se to mirno okupljanje pretvori u nekakav politički skup. To je prebolna rana i ne trebamo to politizirati. Moramo biti odgovorni u svemu tome i gledati koji je interes države i naroda, a ne stranke ili moj osobno – poručio je Brkić.
 

Komentara 44

SA
sargu123
11:11 26.09.2018.

Brkiću, jel istina da ti je jutros uhićeni "druker" KUM ??? Stvari se polako razbistravaju!

DO
doktorica
11:11 26.09.2018.

totalna amnnezija ,a svi su bili kad se jelo i pilo

KO
konoplja
11:17 26.09.2018.

Gdje je sad Toni Bree da nas prosvijetli kako ljevičari pakiraju Brkiću? Čak su mu i kuma narihtali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije