Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković

Što ako su Karamarko i Brkić koristili Vargine usluge? 'Vidjet ćemo'

Andrej Plenković
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
25.09.2018.
u 19:02

Rekao je i da se s Brkićem, koji je na putu, nije čuo te da ga je danas pokušao dobiti telefonom, no nije uspio, a nada se da će se danas čuti

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je izjavio kako od nadležnih tijela očekuje da do kraja istraže "apsolutno sve" u najnovijoj aferi "fabriciranih sms poruka".

Rekao je to u izjavi novinarima u Hrvatskome saboru uoči sastanka Kluba zastupnika HDZ-a upitan za komentar medijskih napisa da je potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić povezan s tom aferom, što je Brkić danas demantirao.

Na pitanje novinara vidi li poveznicu Milijana Brkića s najnovijom aferom "fabriciranih poruka", Plenković je u odgovoru podsjetio da su prije pola godine objavljeni i "navodni sms-ovi" između njega i tadašnje potpredsjednice Vlade Martine Dalić te "bili predstavljeni kao neki jako važan dokaz".

"To ste mogli, bez da ste nekakav forenzičar modernih tehnologija, shvatiti da je riječ o fabriciranim informacijama. Što se i ispostavilo. A sve u vezi ove afere, očekujem od nadležnih tijela da do kraja istraže. Apsolutno do kraja", rekao je premijer.

Plenković: Zvao sam Brkića telefonom, nisam ga uspio dobiti 

Bivši MUP-ov informatičar Franjo Varga pritvoren je zbog sumnje da je izradio lažne SMS poruke za Zdravka Mamića, a u svom je iskazu Uskoku, prema pisanju medija, navodno rekao da su njegove usluge koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te potpredsjednik te stranke Milijan Brkić koji je sve demantirao.

Novinari su Plenkovića pitali što ako se pokaže da su oni koristili Vargine usluge, a premijer odgovara: "Vidjet ćemo. Ja to zaista ne znam. U ovoj fazi nemam takvih saznanja".

Rekao je i da se s Brkićem, koji je na putu, nije čuo te da ga je danas pokušao dobiti telefonom, no nije uspio, a nada se da će se danas čuti.

"Pokušao sam ga zvati, nismo uspjeli stupiti u kontakt. Bit će prilike za to. Ne vidim neki problem", dodao je Plenković.

Pogledajte video rasprave Andreja Plenkovića i Davora Bernardića u Saboru:

Komentara 73

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
19:32 25.09.2018.

Što je gadno za demokraciju, Plenković je sada upregnuo i obavještajne službe, kako bi se obračunao sa neistomišljenicima u HDZ - u! Inače njegova uloga u BORG - u jasno je pokazala, kako on apsolutno vlada ne poštivajući demokratske institucije države Hrvatske. Ovo će se obiti o glavu HDZ - u više nego Sanaderov slučaj. Živi bili, pa vidjeli!

DU
Deleted user
19:40 25.09.2018.

A da se neko isprića Dalićki?oni u saboru što su se pjenili mogu prvi.

DU
Deleted user
19:39 25.09.2018.

Počinju direktni i indirektni napadi na Penavin prosvjed. Đakić se sjetio premjestiti sportske HVIDRA-ine igre, vjerodostojni SMS fejker optužio Brkića i Karamarka ( vidi čuda vaš sad i to HDZ-ove "desničare"), Plenković primio majku nestalog, poginulog Jean Michela, pupi se plačljivo izjasnio protiv prosvjeda jer ugrožava serve, glavaš mijenja po ko zna koji put svoje stavove jer mora slušati tatu ili...... Dakle, bit će ludo i nezaboravno osobito za Vladu koji je žrtvujući Karamarka dicžvei " vjerodostojnog" koji će sada očito žrtvovati. ....njega. Sve za politiku briselskog centra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije