Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ BERLIN I LONDON

Britanski list objavio listu najcool kvartova u Europi: Na popisu se našao i jedan hrvatski

Naselje Gruž u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
18.10.2022.
u 19:12

Kao još jedan plus tog kvarta navodi se i tržnica na Gružu gdje lokalni gospodarstvenici prodaju svoje voće i povrće

Popularni britanski list The Telegraph svrstao je dubrovački kvart Gruž među najbolje kvartove u Europi, i tako ga stavivši uz bok kvartovima u Amsterdamu, Berlinu ili Londonu.

Naime, britanski list objavio je listu 16 'najcool' kvartova u Europi, a Gruž se na toj listi našao kao jedini predstavnik Hrvatske.

List tako navodi kako se kvart nalazi svega par kilometara zapadno od dubrovačkih zidina, a navode kako je i ''idealna bazna stanica za putovanja na okolne otoke''.

''Iz tog kvarta putuju lokalni trajekti na Elafitske otoke, kao i katamarani na Mljet, Korčulu i Hvar. Ovaj dubrovački kvart koji se razvija također je dom i TUP-u, bivšoj tvornici u kojoj se sada održavaju koncerti, studija za snimanje, radionice i satovi yoge, dok se u prostorijama pokraj nalazi Muzej crvene povijesti koji pruža uvid u jugoslavenski način života i dizajna'', navodi list. 

Kao još jedan plus tog kvarta navodi se i tržnica na Gružu gdje lokalni gospodarstvenici prodaju svoje voće i povrće. 

''Počašćeni smo da je autor posebno istaknuo muzej, ali i naše susjede s kojima smo započeli ovu super priču svima znanu kao TUP - urbana četvrt. Ipak ovo nije samo naša zasluga, pa ćemo se mi sjetiti i čestitati svima onima koji djeluju u Gružu, ali i vama koji u tako velikom broju dolazite na događanja koja organiziramo'', komentirao je ovaj tekst i Muzej koji je spominjan u članku.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
21:10 18.10.2022.

Gruž je najzelenija četvrt u Dubrovniku, a i šire.

HR
hr76
22:20 21.10.2022.

Lik spominje jugoslaviju a ne Hrvatsku. Palac dolje, takva reklama od brexitera nam ne treba!

DU
Deleted user
10:32 19.10.2022.

Vrijeme mi je za selidbu. Sve ove godine živjeh u pogrešnom dijelu Grada. Ali nakon ovog nadahnjujućeg izbora ,svakako, moram krenuti dalje. Moram otvoriti neke nove vidike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije