Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA

Božinović o istrazi protiv policajca zbog odavanja tajni: 'On je već udaljen iz službe'

Šibenik: Svečano otvorenje projekta Sigurna turistička destinacija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
28.07.2022.
u 14:56

Ustvrdio je kako nikom nije drago kad se ovakve stvari događaju, ali da je pozitivno to što se otkrivaju.

Uskok i policija sumnjiče najmanje tri osobe za otkrivanje službenih podataka iz tajnih policijskih arhiva poduzetniku te namještanje natječaja za kupnju posebne obavještajne opreme za policiju, za što je navodno isplaćeno mito. O akciji je nakon sjednice Vlade govorio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Novinari su ga pitali je li suspendiran voditelj projekta jačanja i integracije svih baza podataka unutar sustava policije koji se spominje u kontekstu akcije, ministar Davor Božinović je odgovorio kako je akcija u fazi provođenja izvida i određenih dokaznih radnji, pa o imenima ne smije govoriti.

- Policija će informacije proslijediti USKOK-u a javnost će obavijestiti kad procijene da je trenutak za to - naveo je, piše HRT.

- Što se tiče policijskog službenika koji se spominje, on će tijekom dana biti udaljen iz službe. To je standardna procedura kako ne bi utjecao na daljnji tijek postupka, rekao je Božinović.

Ustvrdio je kako nikom nije drago kad se ovakve stvari događaju, ali da je pozitivno to što se otkrivaju.

- Sustav kontrole mora biti zaštićen od kompromitacije. Ako se dogodi, onda se reagira učinkovito i blagovremeno, a dalje slijedi ono što je u nadležnosti USKOK-a - kazao je resorni ministar i dodao da nacionalna sigurnost nije ugrožena. Naveo je kako je posljednjih godina otkriveno pet otkrivanja službene tajne i da će se vidjeti što će se dogoditi.

Upitan zabrinjava li ga ovakva situacija kaže kako bi ga brinulo da službe krim policije i unutarnje kontrole zajedno u suradnji s državnim odvjetništvom i USKOK-om to ne detektiraju.

VIDEO: Požar u stambenoj zgradi u Rudešu zahvatio nekoliko stanova

Komentara 1

VI
vidum
15:01 28.07.2022.

Kazniti najtežom kaznom. Odmah mu oduzeti iskaznicu HDZ-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije