Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRKVENA CENZURA Više od 5000 vjernika ostalo razočarano

Bozanić zabranio velečasnog Sudca

11.11.2008.
u 00:48

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić zabranio je popularnom svećeniku Zlatku Sudcu da održi propovijed u Svetištu Svete Matere Slobode u Zagrebu. Prošlog četvrtka Sudac je Svetištu poklonio skulpturu "Pieta", koju je sam izradio te je, prema najavama, trebao taj dan održati i duhovnu obnovu. Unatoč velikom pljusku više od 5000 vjernika došlo je na svečanost blagoslova skulpture. No, umjesto karizmatika Sudca propovijed je, na opće iznenađenje, održao izaslanik kardinala Bozanića.

Vlč. Sudac: Obami treba pomoć cijelog čovječanstva

Sudčeva Pieta svetištu na Jarunu

Galerija: Sva lica Zlatka Sudca

Sudac je samo prije mise održao kratki prigodničarski govor, što je razočaralo njegove brojne obožavatelje.

– Ne znam što se dogodilo. U lecima Svetišta bilo je najavljeno da će misu održati Sudac. Očito je da nekome smeta njegova popularnost. Bila sam zbunjena – kaže jedna razočarana vjernica koja je ipak zadovoljna jer je mogla vidjeti Sudca.

Sudac je već dugo u nemilosti visokih crkvenih velikodostojnika pa su stoga njegovi javni nastupi u posljednje vrijeme vrlo rijetki. Mise održava samo u Ćunskom na Lošinju, ali je, barem do prošlog četvrtka, povremeno “gostovao” i u drugim dijelovima Hrvatske. Službena Crkva skeptična je i prema njegovim stigmama te navodnoj levitaciji.

Sudac je za crkveni vrh “tempirana bomba” jer okuplja velik broj vjernika koji ga, ponekad i nekritički, jednostavno obožavaju. Za razliku od nekih drugih domaćih karizmatika Sudac je pod posebnom paskom jer ga se ne može u potpunosti kontrolirati.

Nikada se ne zna gdje će završiti velika okupljanja vjernika na njegovim misama. Karizmatski pokret već je neko vrijeme vruća tema na sastancima Hrvatske biskupske konferencije, koja je praktično zabranila dolazak karizmatika iz inozemstva.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije