Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Miletić:

'Ako se pokušava spojiti nespojivo, svaki izgubljeni dan je previše'

Boris Miletić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
07.12.2015.
u 22:59

Jasno je da je odluka upravo na Mostu, rekao je Miletić

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić rekao je večeras u Pazinu nakon sjednice Predsjedništva stranke kako dodatnih tjedan dana razgovora s predstavnicima Mosta nezavisnih lista nije puno ako su namjere "dobre i konstruktivne", ali da je svaki dan previše ako se, kako je rekao, "pokušava spojiti nespojivo".

– Kao što je poznato, stranke lijevo-liberalnog centra u duhu zajedništva poduprle su kandidata Mosta za predsjednika Sabora, što međutim nije urodilo plodom i Sabor nije konstituiran. Smatram da se već tada jasno vidjelo tko je za dogovor – kazao je Hini Miletić. Da je tad postignut konsenzus, Sabor bi se već konstituirao i počeli bismo raditi – dodao je.

– No ako se ni to nije moglo dogoditi, kako bi mogli, na takav način, izabrati mandatara vlade – pitao je Boris Miletić i dodao da "dodatnih tjedan dana razgovora nije puno, ako su namjere dobre i konstruktivne". Međutim, ako se pokušava "spojiti nespojivo, držim da je svaki izgubljeni dan previše", rekao je.    

– Jasno je da je odluka upravo na Mostu. Bez njihove odluke nije moguće sastaviti parlamentarnu većinu. Ako Most ne može donijeti odluku, onda bi bio red to priopćiti svim stranama i prije svega hrvatskoj javnosti – zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

>> Milanović: Ako se nismo u stanju dogovoriti, budimo pošteni, konstituirajmo se i bjež'mo ća

>> 'Nitko nema potrebnu većinu. Novi krug konzultacija početkom sljedećeg tjedna'

Komentara 28

PA
Patrizzia
23:40 07.12.2015.

Da li će Miletić tražiti dvojno državljanstvo jedno hrvatsko a jedno na bazi regiona-

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
01:15 08.12.2015.

Hrvatske stranke pod hitno treba preimenovati u Trgovačka društva.

DU
Deleted user
23:40 07.12.2015.

Malo se IDS zaletio prema SDP-u, trebali su ostati neutralni pa vidjeti s kime ce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije