Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorena nova dvorana

Borilački sportovi u bivšem atomskom skloništu Petrinje

petrinja
Foto: Antun Petračić
1/5
26.10.2014.
u 16:44

Članovi Milona vlastitim radom i donacijama vrijednim 200.000 kuna vrhunski su opremili dvoranu za škole boksa, hrvanja, kick boksa, jiu-jitse i drugih sportova iz skupine MMA

U prijeratnom atomskom skloništu, a poslije Domovinskog rata podrumskom skladištu ispod Gradske tržnice Petrinje, novoosnovana sportska udruga Milon otvorila je svoju dvoranu za borilačke sportove. Bivši hrvači Stipe Damjanović i Josip Matković, predsjednik i dopredsjednik udruge, odlučili su djevojkama i ženama, svim uzrastima mladih i odraslih muškaraca ponuditi usluge kakvih do sada nisu imali u Petrinji.

Članovi Milona vlastitim radom i donacijama vrijednim 200.000 kuna vrhunski su opremili dvoranu za škole boksa, hrvanja, kick boksa, jiu-jitse i drugih sportova iz skupine MMA. Prostor je unajmljen od Grada Petrinje, koji je novčano pomogao nabavku tatamija za svih 300 metara kvadratnih površine. U subotu na večer prilikom svečanog otvaranja preuređenog i neprepoznatljivog bivšeg atomskog skloništa pokazani su osnovni borilački sportovi. Mario Jagatić i državni reprezentativac u boksu Ivica Bačurin, kojem 8. studenoga u Njemačkoj predstoji s Talijanom borba za prvaka Europe, demonstrirali su klasični boks, članovi kluba Shark iz Karlovca izveli atraktivne zahvate kick boksa, a dečki iz Velike Gorice jiu-jitcu. Novu podrumsku dvoranu u središtu

Petrinje nedavno je tijekom uređenja razgledao Cro cop Marko Filipović u čijem su timu za pripreme upravo S. Damjanović i J. Matković. Klub Milon nazvan je po šesterostrukom olimpijskom prvaku, antičkom atleti koji se snažio noseći bika, a dvorana će biti otvorena svakodnevno od 10 do 22 sata. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov zamjenik Branimir Bešlić hvale upornost osnivača novog kluba i pozivaju osobe sličnih ideja da im se jave za daljnje iskorištenje slobodnih prostora po gradu.

>> Petrinjci dobivaju 23.400 plastičnih kanti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije