Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLOVAO OD COVID-19

Bolivijska televizija zgrozila javnost: Uživo prenosili posljednje trenutke umirućeg pacijenta

Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19), in La Paz
Foto: DAVID MERCADO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
19.06.2020.
u 14:48

Bolivija dosad ima ukupno 21.000 slučajeva zaraze, a regija Santa Cruz u kojoj se nalazi bolnica iz koje je emitiran prijenos uživo broji 60 posto svih slučajeva

 Bolivijski televizijski kanal PAT izazvao je brojne kontroverze nakon što je uživo prenosio posljednje trenutke života pacijenta oboljelog od COVID-19 iz bolnice Santa Cruz. U polusatnom prijenosu uživo prikazani su dramatični trenuci neuspješnog pokušaja oživljavanja pacijenta.

Pučka pravobraniteljica Nadia Cruz optužila je autore emisije za "senzacionalizam", dodavši da su više puta morbidno prikazivali snimke reanimacije.

- Kakav manjak poštovanja prema obitelji i pokojniku. Izgubili smo puno s ovim virusom, a jedna od stvari koju smo izbili je i empatija - tvitala je Maria Trigo, lokalna novinarka, a podržali su ju i drugi kolege ocijenjujući taj postupak kao nehuman, prenosi Daily Mail.

Uredništvo emisije "No lies" u sklopu koje se emitirao sporni sadržaj oglasilo se naknadno poručivši da su odlučili javno prikazati smrt pacijenata i očajničku borbu zdravstvenih djelatnika kako bi vlast koja zanemaruje zdravstvene djelatnike potaknuli na akciju.

Bolivija dosad ima ukupno 21.000 slučajeva zaraze, a regija Santa Cruz u kojoj se nalazi bolnica iz koje je emitiran prijenos uživo broji 60 posto svih slučajeva u zemlji te polovinu od 679 smrtnih slučajeva.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Plenković o povećanom broju zaraženih koronavirusom

.
Ključne riječi

Komentara 3

EH
enigmus-hr
15:45 19.06.2020.

Očito nema druge nego grubim metodama razuvjeriti one koji još uvijek pričaju o “jačoj prehladi”.

RE
reborn
16:02 19.06.2020.

Razbijanje iluzija je uvijek bolni proces...

VE
vedranozretic
17:01 19.06.2020.

Taj video bi trebali pogledati svi oni koji tvrde da Korona ne postoji, kao i svi oni kojima je Korona samo gripica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije