Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVA TROŠKOVA

Glavaševića razljutilo pravilo u Saboru: 'Stop udaračima pečata!'

Bojan Glavašević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
13.05.2020.
u 16:41

Pozvao je na transparentnost i istaknuo kako će se boriti da to bude pravilo, a ne iznimka.

Saborski zastupnik Bojan Glavašević naveo je na svojem Facebook profilu kako je zatražio dostavu podataka o njegovim ukupnim troškovima u posljednje četiri godine jer ih je želio objaviti. No, rečeno mu je kako mora to prvo tražiti od Tajništva Sabora potom od računovodstva. 

Pozvao je na transparentnost i istaknuo kako će se boriti da to bude pravilo, a ne iznimka. 

Status prenosimo u cijelosti. 

"Građani bi morali u svakom trenutku imati uvid u troškove javnih dužnosnika. To je pitanje transparentnosti i demokratske higijene. U Hrvatskoj neki misle drugačije, očito.

Želim vam ispričati što mi se danas dogodilo. Tražio sam od računovodstva Sabora i Vlade da mi dostave podatke o mojim ukupnim troškovima u posljednje četiri godine, jer sam ih želio objaviti. Šefica računovodstva mi je rekla da mi neće dati te podatke jer ih ja prvo moram tražiti od Tajništva Sabora, kako bi ih oni tražili od nje. 

Znači, umjesto da ti podatci budu u svakom trenutku javno dostupni svim građankama i građanima, i to za sve javne dužnosnike, potrebno je napisati dopis (dakle ne email!) koji se šalje na Tajništvo, kako bi oni poslali dopis u Ured za opće poslove Sabora i Vlade, u računovodstvo, kako bi oni izvadili podatke, vratili ih u Tajništvo Sabora, koje ih onda šalje meni.

Uvijek sam bio transparentan i oko svoje imovine i oko troškova plaćenih javnim novcem, i nastavit ću biti takav dok god obnašam dužnost. I ne samo to: borit ću se da transparentnost u Hrvatskoj bude pravilo a ne iznimka.

21. je stoljeće, zato stop udaračima pečata!", navodi se u statusu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije