Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VELIKA PREVARA'

Grmoja: 'Špekulira se da će Sabor biti raspušten u ponedjeljak, HDZ želi što prije na izbore'

Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
13.05.2020.
u 16:34

„Radi se o jednoj velikoj prevari, ali građani su vas razotkrili i to ćete vidjeti na ovim izborima ”, poručio je vladajućima.

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je u srijedu kako HDZ želi na izbore prije nego se vide svi razmjeri krize te tako zadržati vlast, a prenosi i špekulacije da se Sabor raspušta u ponedjeljak. 

„Špekulira se da će Sabor biti raspušten u ponedjeljak i jasno je da su vladajući odlučili ići na izbore jer nema drugog način da zadrže vlast, sve mjere koje su donijeli za gospodarstvenike i građane istječu u sedmom mjesecu a u devetom mjesecu tko živ - tko mrtav, prije toga treba otići na izbore”, kazao je Grmoja iznoseći stajalište Kluba zastupnika Mosta.

„Prije nego se vide razmjeri krize koja nas očekuje, žele to kapitalizirati”, dodao je.

Upozorio je pritom kako dio građana neće ni moći izaći na izbore, dio jer se boji koronavirusa, a nije omogućeno ni dopisno ni elektroničko glasovanje. Pita se i kako su osobe u samoizolaciji preko noći od 'bioterorista' postali oni koje HDZ želi vidjeti na biračkim mjestima.

„Radi se o jednoj velikoj prevari, ali građani su vas razotkrili i to ćete vidjeti na ovim izborima ”, poručio je vladajućima.

HNS: Izbori ako se steknu zdravstveni uvjeti

Na spomen izbora, Stjepan Čuraj (HNS) kaže kako je stav HNS-a  jasan - izbori da, ako se steknu zdravstveni, sigurnosni uvjeti.

Tumači i kako raspuštanje Sabora „ne znači nužno, automatsko održavanje izbora u ovakvim situacijama“, s obzirom na odredbu da se mogu raspisati u roku od 30 do 60 dana do raspuštanja.

„Ako bi se nešto dogodilo u tih 30 dana i ako ne bi bila pozitivna mišljenja stručnjaka, onda se izbori ne bi održali, jer nitko nema pravo ugroziti naše građane“, kaže Čuraj.

Ustav predviđa takvu situaciju, zastupnici i dalje imaju mandate kako bi se, eventualno, mogli ponovno sazvati i odlučivati o bitnim stvarima, sve dok se ne konstituira novi Sabor, istaknuo je zastupnik.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Dipsy
Dipsy
17:06 13.05.2020.

O kakvoj se to prevari radi? Bili ste u Vladi, imali ste priliku, ništa niste napravili, samo ste pljuvali z dana u dan, zasluženo više nemate nikakve šanse...

BO
bolonjez
17:10 13.05.2020.

Mislim da će HDZ ovaj put imati stabilnu vecinu, stekli su povjerenje građana za vrijeme pandemije,a ti možes kmecati koliko god hoces

DU
Deleted user
00:17 14.05.2020.

Kakva prevara prije bi se moglo reći ono na selu kažu seljačko podmetanje, pa znamo mi sve i jedan da će na jesen a i prije doći do velike ekonomske krize a i drugog opasnijeg vala pandemije pa bi baš volio znati koja se to oporbena stranka može nositi sa tom krizom i epidemijom za vratom i plus porušenim Zagrebom SDP na čelu sa Bernardićem Most sa Petrovim ili traš Anka ma daj molim te Grmoja jedini koji može u ovom trenutku izvuči iz EU više novca je Plenković pa Bernardić bi i tamo kad izgubi kompas a često ga gubi i predsjednicu nazvao rektoralni alpinist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije