Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA PRIZNANJA HRVATSKE

Bivši veleposlanik Rusije Azimov poslao poruku Hrvatima: Preživjet ćemo ovu krizu

Anvar Azimov
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
16.02.2023.
u 13:58

Budućnost je u vječnom prijateljstvu i svestranom jačanju našeg korisnog i konstruktivnog zajedničkog djelovanja. Drugog puta nema, poručuje bivši ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov

Bivši ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov poslao je poruku Hrvatima uoči obljetnice priznanja neovisnosti Hrvatske od strane Rusije. Naime, 17. veljače 1992. godine Rusija je priznala neovisnost Republike Hrvatske. 

– 17. veljače poseban je dan u provjerenim djelom i vremenom rusko-hrvatskim odnosima – Dan priznanja neovisnosti Hrvatske od strane Rusije! Prošli smo slavan put i ništa ne može omesti međusobno poštovanje i privlačnost dvaju bliskih i prijateljskih slavenskih naroda. Siguran sam da ćemo moći sa dostojanstvom preživjeti sadašnju krizu u našim odnosima i postići nove visine u jačanju naše suradnje. Iskreno vjerujem u to i uskoro ćemo morati započeti proces obnove i daljnje izgradnje naših odnosa. Budućnost je u vječnom prijateljstvu i svestranom jačanju našeg korisnog i konstruktivnog zajedničkog djelovanja. Drugog puta nema, a naši mudri narodi žele upravo to. Tako će i biti – poručio je Anvar Azimov. 

Rusija je 47. država koja je priznala Hrvatsku nakon osamostaljenja, a nakon nje učinile su to i Sjedinjene Američke Države koje su Hrvatsku priznale 7. travnja 1992. godine. 

VIDEO Kod Solovjova o Kosovu: Rusija će pomoći Srbiji da se oporavi od raspada Jugoslavije

 

Ključne riječi

Komentara 44

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
14:42 16.02.2023.

rusija je priznala i neovisnost Ukrajine, pa gle čuda...

TO
tolitol
15:37 16.02.2023.

1992. je bila neka posve druga Rusija koja nema veze s ovom današnjom.

GO
goran2hr
14:32 16.02.2023.

Na proslavi za diplomate, povodom uspješne akcije "Oluje", tadašnji ruski veleposlanik Keresteđijanc prišao je predsjedniku Tuđmanu i čestitao mu na pobjedi. A tadašnji veleposlanik SAD-a, nakon što nije uspio zaustaviti "Oluju", ukrcao se na traktor na "traktorijadi" kako bi ponizio Hrvate, potom spasio tzv. Republiku Srpsku, te produžio do Haga svjedočiti protiv naših generala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije