Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predizborni trikovi

Bitka Bandića, Kukurikua i HDZ-a za Trg bana Jelačića 1. prosinca

\'17.05.2011., Zagreb - Sjednica Gradske skupstine u Cirilometodskoj. Milan Bandic. Photo Antonio Bronic/PIXSELL\'
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/3
18.11.2011.
u 09:00

Povjerenstvo koje rješava molbe za predizborne skupove danas donosi odluku.

Počeo je rat za zagrebački Trg bana Jelačića – najprestižniju predizbornu pozornicu. Do sada je Ured za komunalne poslove zaprimio samo tri zahtjeva za održavanje predizbornog skupa na središnjem gradskom trgu – od Kukuriku koalicije, HDZ-a i gradonačelnika Milana Bandića i njegove nezavisne liste Stijena.

Zakasnili su

Međutim, nastao je "mali" problem. Svi su, naime, iste večeri Zagrepčanima zaželjeli reći da su baš oni najbolji – 1. prosinca. Doznajemo da su u Kukuriku koaliciji jako ljutiti jer sumnjaju da im Bandić smješta pušku. Tvrde da su prvi predali zahtjev da im se pozornica na Trgu bana Jelačića ustupi 1. prosinca navečer.

– Mi smo takav zahtjev Uredu za graditeljstvo i komunalne poslove uputili još 4. listopada, dakle tri dana prije nego što je 7. listopada gradonačelnik Milan Bandić objavio svoju kandidaturu za natjecanje na parlamentarnim izborima. Znači da prije tog datuma nije ni mogao predati zahtjev. No poručili su nam da smo zakasnili. Kažu da je prvi zahtjev uputio nezavisni kandidat Milan Bandić, da je HDZ to učinio drugi, a da smo mi tek na trećemu mjestu – kažu u Kukuriku koaliciji.

Boje se da im gradonačelnik smješta i da igra za HDZ – da će Bandić središnji trg dobiti 1. prosinca, a da će onda "drugoplasiranom" HDZ-u prepustiti najprestižniji termin – večer 2. prosinca, posljednjih sati kampanje, jer nakon ponoći počinje predizborna šutnja tijekom koje je zabranjena bilo kakva izborna promidžba. U tom bi slučaju Kukuriku koalicija stvarno "izvisila" te bi se morala zadovoljiti nekim manje atraktivnim terminom i pomiriti se s time da je u "svome" Zagrebu tek treća – da će prvenstvo imati HDZ i gradonačelnik Milan Bandić.

Odluka danas

U povjerenstvu koje rješava molbe za održavanje predizbornih skupova potvrdili su nam da su primili ta tri zahtjeva, ali da još ništa nije odlučeno.

– Tko će dobiti pozornicu 1. prosinca, odlučit ćemo u petak na našoj sjednici – poručuju. No šef spomenutog ureda Davor Jelavić potvrdio nam je da će pozornicu 1. prosinca dobiti Milan Bandić.

Komentara 136

ZE
zeitgeist.
11:54 18.11.2011.

Somelier Je izgradil je najskuplje WCe na svijetu, uništio Varšavsku ulicu, Zagreb nakon dugo vremena nema žičaru,.... Ne stvarno, što je to Bandić napravio?

DO
doktorica
09:10 18.11.2011.

kruha i igara-a dotle zajpe zatvoreni izlozi,propali dućani,išarane fasade,Zagreb doslovno pati i koga briga za to dok se ovi igraju i čupaju za svoje \"predstave\".....

Avatar pupoljak
pupoljak
11:06 18.11.2011.

Tak da nebu niti čudno, ak se bude pljeskalo Jadranki i Bandinju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije