Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE VIŠE CIJENE

Biste li toliko platili? Kilogram ove namirnice na tržnicama doseže i vrtoglavih 12,5 eura

Zagreb:  Cijene u eurima na tržnici Dolac
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
23.02.2024.
u 14:21

U odnosu na prošlu godinu češnjak je tako prošli tjedan bio skuplji za 17 posto, a u odnosu na prije dve godine čak 24 posto

Za čak 12,5 eura prodaje se kilogram češnjaka na tržnici u Požegi, u sklopu kontinuiranog rasta cijene ovog povrća. Dok se prošlog tjedna u Zagrebu mogao naći za 7 eura, u Varaždinu se prodavao za čak 10 eura po kili. U Koprivnici je pak koštao 7,5 eura, u Čakovcu 8, a u Bjelovaru 6,5 eura po kilogramu, kada se gledaju cijene samo na tržnicama.

Kako prenosi Danica, drastičan pad proizvodnje češnjaka razlog je rasta cijene ove namirnice. U odnosu na prošlu godinu češnjak je tako prošli tjedan bio skuplji za 17 posto, a u odnosu na prije dve godine čak 24 posto. 

Uvjerljivo najjači svjetski proizvođač češnjaka je Kina, otkud i dolazi najveća količina te namirnice. I dok je njegova cijena na hrvatskim tržnicama izrazito visoka, u Konzumu se kineski češnjak može naći za 5,99 eura po kilogramu.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Na novoobnovljenoj zgradi u Karlovcu pucaju zidovi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije