Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE VJEURUJU PODACIMA

Kila blitve u Hrvatskoj 40 kuna! Zašto Hrvati misle da je inflacija 8 puta veća nego što im govore?

19.02.2024.
u 09:19

"Ako ljudi ne mogu procijeniti vrijednost stvari u eurima, teško je očekivati da će racionalno procijeniti inflaciju. U tom slučaju idu za osjećajem i vjeruju u narative koji su manje ili više točni", ističe Galić

Komentara 29

PO
poluprovokator
09:42 19.02.2024.

Plaćao šišanje 50kn, sad je 12€... i tako sve usluge, potrepštine i sl. Plaća od tad porasla 5%. Vladi je to percepcija jer im je sve besplatno, a nama je stvarnost. Političari i povlaštena kasta oko njih u 10 godina prijeđu put od cvječara ili vozača do 3 nekretnine i stotine tisuća € ušteđevine. To im krivi percepciju:-/

PV
prcko.vita
10:34 19.02.2024.

Više od pola milijuna Hrvata ne misli, nego zna za lopovska posla HDZ-a i zato je i pobjeglo iz Hrvatske, zauvijek. Gledajte primjer što mi se danas dogodilo. Stavim na svoj auto ljetne gume koje sam vozila već i nekada su i bile upisane u prometnoj, međutim, kako sam mjenjala prometnu, nisu upisali tu dimenziju. Odem danas do stanice za tehnički pregled, kaže tamo djelatnik, ne može, neda Plenki. Ne može se više upisati dimenzija guma za starija vozila neki novi zakon izašao prošli tjedan. Kaže on meni, idi traži potvrdu o dimenzijama guma od proizvođača, pa nek ti daju potvrdu pa onda može. Pitam ja, naravno, potvrda skoro 60 eura. Ej, uze mi Plenki 60 eura iz mog džepa na moje vlastite gume. Jel to vama normalno? Jel to boljitak? Jel to napredak? Jel to Europa koja se brine o građanima? Sramota.

NE
NervozniPoštar
10:46 19.02.2024.

Nije baš 8 puta veća, nego 2.5 puta veća. Moj jednostavan izračun na osnovu broja i iznosa fiskaliziranih računa u prosincu 2023 u odnosu na prosinac 2022 je rezultirao da je inflacija u 2023 bila 14%. Ne znam kako je moguće da DZS dobije podatak od 4% što stavlja upitnik na sve podatke koji oni objavljuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije