Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorili na kritiku

Biskupi Milanovićevo prozivanje Katoličke crkve nazvali neprimjerenim

holokaust Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
27.01.2014.
u 20:00

Priopćili su, kako prenosi IKA, da je Hrvatski sabor, kao organizator komemorativnog skupa u povodu Dana sjećanja na holokaust, bio upoznat s činjenicom da su biskupi spriječeni doći na skup zbog održavanja izvanrednog plenarnog zasjedanja HBK.

Hrvatska Biskupska konferencija reagirala je na kritiku premijera Zorana Milanovića koji je na kraju govora na obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na holokaust rekao kako bi mu bilo drago da je i Katolička crkva na ovoj obljetnici zastupljena na razini na kojoj su zastupljene druge vjerske zajednice.

HBK je Milanovićevo prozivanje Katoličke crkve nazvao neprimjerenim. Priopćili su, kako prenosi IKA, da je Hrvatski sabor, kao organizator komemorativnog skupa u povodu Dana sjećanja na holokaust, bio upoznat s činjenicom da su biskupi spriječeni doći na skup zbog održavanja izvanrednog plenarnog zasjedanja HBK.

IKA prenosi da su biskupi HBK održali 27. siječnja izvanredno zasjedanje u Zagrebu te da su se spomenuli žrtava bolnih događaja progona pripadnika židovskog naroda tijekom Drugog svjetskog rata uz molitvu za sve stradale.

Biskupi izražavaju žaljenje što je taj spomen-skup narušen neprimjerenim prozivanjem Katoličke crkve od predsjednika Vlade Republike Hrvatske, iako je ondje bio nazočan predstavnik Katoličke crkve, stoji u priopćenju HBK, prenosi IKA.

>> Milanović: Do osnivanja NDH u Europi nije bilo masovnih egzekucija

Komentara 57

Avatar dragovič
dragovič
20:40 27.01.2014.

...tako je i pokojni drug Šprem prozivao crkvu ali na kraju puta ipak je zazvao svečenika,,,,

MA
MaJu
20:17 27.01.2014.

O svemu govori, samo ne o Planu 21, tj. o ekonomiji, poboljsanju uvjeta za zivot i otvaranju radnih mjesta u RH! Kuku-Vlada nesposobna, do bola!

DE
debelisef
20:42 27.01.2014.

ne razumijem, kak ga nitko u saboru vec jedanput ne prozove radi klevetanja i sirenja lazi na stetu Hrvatske ! gospodo zastupnici, kaj je bilo ? treba skupiti hrabrost i postaviti pitanje povjerenja ; je li u redu da onon i njegovi podloznici ovakvim sramnim i neukim potezima sramote drzavu i izazivaju hrvatski narod, te lojalne i domoljubne pripadnike nasih manjina ? Ovo nije prvi put ; treba se upitati : 1) kaj su oni radili na onoj proslavi zlocina u Srbu ? 2) zasto se instruiraju mediji, pogotovo u slucaju referenduma ? 3) zasto se krsi ustav i zasto se isti mijenja radi jednog covjeka ? (Perkovic) ima toga toliko, da mi se ne da nabrajati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije