Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločini koji su potresli Hrvatsku

Bio svjedok ubojstva oca pa i sam ubio bivšu suprugu

07.06.2013., Osijek - Presuda Petru Mikusu za ubojstvo bivse supruge Ljerke Stankovic Mikus. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
16.09.2015.
u 16:20

Dragutin Heimann je u svoje žrtve ispraznio pištolj, a MIkuš je uzeo kuhinjski nož

Punih 27 godina Dragutin Heimann (66) i Nevenka Maslak (53) iz Osijeka bili su u ljubavnoj vezi. On je sve vrijeme živio sa svojom suprugom, a s ljubavnicom, reći će kasnije svjedoci, imao je više-manje skladan odnos, bez većih trzavica. Ona je bila rastavljena.

Puklo je, pak, u kolovozu 2003. Nevenka je raskinula vezu, a uskoro je uletjela u novu. Bivši ljubavnik s time se nije mirio. Njegova ljubomora kulminirat će trostrukim ubojstvom, i to Nevenke, njezina novog partnera Franje Fatona (67) i brata joj Petra Mikuša (64), pa na kraju i Heimannovim samoubojstvom pet mjeseci kasnije.

S pištoljem koji je ilegalno nabavio za rata, Dragutin je stigao 25. siječnja 2004. oko 16.30 sati pred zgradu u Vukovarskoj 184 u Osijeku. Bila je to adresa stana u kojem su se "stisnuli" supružnici Petar i Marija Mikuš, njihov sin Petar i njegova supruga Ljerka te Marijina sestra Nevenka. U gostima im je tada bio i Franjo Faton.

Blijed i nervozan

Dragutin je susreo Ljerku u dvorištu i rekao joj da uđe u sobu preko puta kuhinje, u kojoj su sjedili ostali. Bio je blijed i iznimno nervozan. Izišao je na hodnik, vratio se nekoliko sekundi kasnije s pištoljem u rukama. Bez riječi, ispucao je nekoliko hitaca u Nevenku, Petra i Franju. Marija je, srećom, stajala za sudoperom. U tom trenu iz sobe u kojoj je bio s Ljerkom i njihovo dvoje malodobne djece izišao je Petar mlađi. Prestravljena ga je Ljerka povukla u sobu i zatvorila vrata. Mlada žena tada nije ni slutila kako će, osam godina kasnije, i sama postati žrtva ljubomore i stradati od ruke svoga supruga.

Dragutin je pucao sve dok nije ostao bez metaka, okrenuo se i otišao. Policija je stigla nakon minutu i na mjestu zločina zatekla šest čahura, mrtvu Nevenku (53) i teško ranjene Petra Mikuša (64) i Franju Fatona (67). Mikuš je preminuo oko 21.30 sati, a Faton četiri i pol sata poslije ponoći.

Obiteljska tragedija

Obiteljskoj tragediji tu nije bio kraj. Marija Mikuš ostala je već bez dvije sestre i supruga, a u studenome 2012. šokirat će je nova nesreća. Njezin sin Petar nožem je izbo bivšu suprugu Ljerku u njezinu podstanarskom stanu u Strossmayerovoj ulici.

– Učinio sam to iz ljubomore – odgovorio je policajcima koji su ga zatekli kraj beživotnog tijela. Ležao je na boku, držao nož i razgovarao na mobitel. Branio se kako je to bilo ubojstvo na mah jer ga je "izvrijeđala, nazvala kockarom, pokvarenim prevarantom". Rastali su se 2009.

– Tražio sam mirni razgovor i samo to da Varga ne stanuje s njima jer mi kći zbog toga spava na podu – rekao je na sudu. Posvađali su se, nasrnuo je na nju kuhinjskim nožem. Stan je bio sav u neredu, a njezina odjeća isječena. Vrata su bila zaključana, a ključevi u džepu njegovih hlača. Osuđen je nepravomoćno na 10 godina zatvora.

>> Deset godina zatvora zbog ubojstva bivše supruge nožem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije