Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor, zamjenica predsjednika HDZ-a:

Bilo bi idealno da su McCain i Obama u paru

04.11.2008.
u 23:07

Iako su u trenutku zahuktavanja predsjedničke kampanje u SAD-u simpatije zamjenice predsjednika HDZ-a Jadranke Kosor bile izraženije na strani republikanca Johna McCaina, u trenutku dok su Amerikanci izlazili na birališta potpredsjednica hrvatske Vlade i zamjenica predsjednika HDZ-a priznala nam je da je sretna što nije u njihovoj koži i ne mora birati.

– Bilo bi mi strašno teško odlučiti kome bih dala glas. Do kraja izborne kampanje višestruko se potvrdilo da su oba predsjednička kandidata izvrsna. Zapravo, bilo bi idealno da su njih dvojica u paru te da je iskusni veteran McCain predsjednički, a mladi i ambiciozni Obama potpredsjednički kandidat – razmišlja zamjenica predsjednika HDZ-a.

Ipak, Jadranka Kosor ističe jedan aspekt političkog i životnog puta republikanskog predsjedničkog kandidata koji je njoj posebno važan.

– Kao ministrica hrvatskih branitelja, dakle hrvatskih ratnih veterana, ne mogu smetnuti s uma njegovo stravično ratno iskustvo i dugogodišnje zatočeništvo u logorima. Njegova životna priča izaziva moje duboko poštovanje. Osim toga, mislim da ljudi koji su prošli takve strahote kakve je prošao McCain znaju cijeniti mir, a to je velika vrijednost osobe koja želi biti na čelu najveće svjetske sile – kaže potpredsjednica hrvatske Vlade.

Budući da Johna McCaina i Baracka Obamu izjednačuje po kvaliteti i političkoj vrijednosti, Jadranka Kosor uvjerena je da pobjeda bilo koga od njih neće negativno utjecati na inače solidne odnose SAD-a i Hrvatske.

– Naši su odnosi izvrsni i prijateljski, što je kulminiralo pozivnicom Hrvatskoj da se priključi NATO-u. Među nama nema otvorenih pitanja. Pobijedio John McCain ili Barack Obama, odnosi Hrvatske i SAD-a i dalje će biti otvoreni i konstruktivni – predviđa zamjenica predsjednika HDZ-a.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije