Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tinejdžeri su se priključili pokretu "emo"

Beograd: Tinejdžerica internetom dogovorila samoubojstvo s dečkom

kompjuter
AFP
10.10.2009.
u 09:08

16-godišnja Beograđanka je sa svojim virtualnim dečkom u Rumunjskoj dogovorila da će se istovremeno ubiti. Oboje su pripadnici pokreta "emo".

Beogradska policija spriječila je samoubojstvo 16-godišnje tinejdžerice iz okolice Beograda, dok je Rumunjska policija istovremeno spriječila samoubojstvo njezinog dečka u Bukureštu. Njih dvoje dogovorili su se na internetu da će izvršiti samoubojstvo.

16-godišnja Beograđanka i njen dečko upoznali su se na internetu i postali članovi pokreta "emo", prenosi Press Online, koji zagovara "čiste emocije koje graniče s boli". U virtualnoj vezi bili su godinu dana.

Nakon što su dogovorili samoubojstvo, rumunjski tinejdžer popio je otrov, ali srećom nije ga popio dovoljno, pa su ga liječnici uspjeli spasiti. On je tada otkrio policiji da u Srbiji postoji osoba koja bi također trebala izvršiti samoubojstvo.

Rumunjski interpol obavijestio je odmah svoje srbijanske kolege. Vrlo brzo, za manje od sat vremena, pronađeni su najprije roditelji djevojčice, pa zatim i djevojčica, koja se namjeravala ubiti očevim pištoljem.

Roditelji su, prenosi Press izjavu policijskog izvora, bili u šoku kada su saznali što im kći namjerava učiniti, ali su surađivali s policijom. Oni su svoju kćer već vodili psihologu, jer su u posljednjih godinu dana primijetili promjene u njezinom ponašanju.

Djevojčica se, naime, zatvorila u sebe i postala ovisna o internetu.
- Pištolj je bio dobro osiguran, pa postoji mogućnost da je ona tražila drugi način kako da si oduzme život - prenosi Press izjavu izvora.

16-godišnjakinja je podvrgnuta psihoterapiju, a izjavila je da je svjesna svog problema, te da želi surađivati. Iako je kratko bila zadržana u Centru za socijalnu skrb, djevojčica je puštena kući.
No, u policiji sumnjaju da bi ona ponovno mogla pokušati izvršiti samoubojstvo, jer je u jednom trenutku, navodno, izjavila da "nije izvršila svoju misiju".

- Problem je i što mi trenutno ne znamo je li motiv rumunjskog tinejdžera bio spasiti svoju djevojku iz Srbije ili odložiti čin njenog samoubojstva, kako bi to još jednom pokušali napraviti istovremeno - dodao je Pressov izvor.

Ključne riječi

Komentara 6

TY
Tyrael
12:21 10.10.2009.

fckin crybabies.

RO
rokas
09:37 10.10.2009.

****** emo kids...

OB
-obrisani-
12:11 10.10.2009.

Sigurno su skontali da će danas bit s*anja u Beogradu na tekmi Srbija-Rumunija, a kako njihova \"virtuelna\" ljubav ne bi mogla izdržati nakon toga, rešili da su da nas sve za*ebu, ali bezuspešno...hahahahha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije