Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJENA PONUDA

Bavarski i njemački turisti sve više otkrivaju Slavoniju: 'Uistinu smo zadovoljni interesom'

Park prirode Kopački rit
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
22.02.2024.
u 17:00

Na turističkom f.re.e sajmu u Münchenu najveće zanimanje iskazano je za ruralna područja, kampiranje i outdoor aktivnosti

Turistički klaster Slavonija, koji okuplja pet slavonskih županija, uspješno je predstavio turističku ponudu istoka Hrvatske na jednom od najvećih i najvažnijih europskih turističkih sajmova f.re.e u Münchenu. Riječ je o jednom od najvažnijih sajmova za hrvatski turizam, jer se održava u Bavarskoj iz koje već tradicionalno u Hrvatsku dolazi najveći broj njemačkih gostiju. Ove godine okupio je oko tisuću izlagača iz sedamdesetak zemalja, a pohodilo ga je oko 120 tisuća posjetitelja. Nositelj predstavljanja klastera Slavonija bila je Turistička zajednica Brodsko-posavske županije, a poseban naglasak stavljen je na putovanja, kampiranje i outdoor aktivnosti.

– Uistinu smo zadovoljni interesom koji su pokazali posjetitelji. Veliko zanimanje iskazano je upravo za ruralna područja, ponudu za kampiranje, također veliki fokus je i na outdoor aktivnostima kao što su biciklizam i planinarenje, ali i eno-gastro ponudu i nadaleko hvaljenu gostoljubivost – poručila je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Njemačko tržište najvažnije je za hrvatski, pa tako i za slavonski turizam. Ovu priliku iskoristili su za susrete sa svojim partnerima i dionicima u ostvarivanju postavljenih turističkih ciljeva, kako u županijama ponaosob tako i u cijeloj Slavoniji.

VEZANI ČLANCI:

Pokazatelji o noćenjima i dolascima u Brodsko-posavsku županiju govore o rastu noćenja turista iz Njemačke za 22 posto, a dolazaka za 19 posto. Također je evidentan rast dolazaka i noćenja turista i za ostale slavonske županije.

Bavarci dobro poznaju Istru, Kvarner i Dalmaciju, ali sve više otkrivaju i kontinentalni dio Hrvatske, posebno Slavoniju, jer je nešto novo na njihovu tržištu.

Zahvaljujući bogatoj prirodnoj i kulturnoj baštini, Slavonija je oduvijek bila atraktivna destinacija za školska putovanja, no proteklih godina sve više je otkrivaju i ljubitelji ruralnog i aktivnog turizma, salaša i OPG-ova.

GALERIJA Ovo je jedini dvokatni most u Hrvatskoj i jedini koji na sebi ima kipove

Park prirode Kopački rit
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije