Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR RAVNATELJA VSOA-E

Bauk: Neka svi malo spuste ego, neka se sjedne i to dogovori i neka se stvari vrate u normalu

Zagreb: Sabor o placama u drzavnim i javnim sluzbama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
07.07.2023.
u 10:05

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, kazao je da mu je ova tema zamorna i kako od nje hrvatski građani nemaju ništa.

Zaoštrava se sukob između predsjednika Republike i Vlade oko izbora novog ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije. Zoran Milanović jučer je optužio Vladu i Andreja Plenkovića da spremaju udar na ustavni poredak. 

Nikola Mažar, saborski zastupnik HDZ-a, za emisiju Hrvatskog radija U mreži Prvog, prokomentirao je obraćanje Zorana Milanovića i rekao da predsjednik RH nije napravio ništa što već građani nisu vidjeli osim što su nedostajale uvrede

- Mogli smo čuti i vidjeti da se svi pozivaju na proceduru, propise, zakon i Ustav, što je dobro, zato i postoje najviši zakonodavni akti u državi, da država funkcionira i da demokracija ne bude ugrožena - kazao je dodajući kako je ministar obrane predložio kandidata za čelnika VSOA-e 1. veljače no od tada nije dobio nikakav odgovor. 

VEZANI ČLANCI

Mažar je rekao da je i nadležni saborski odbor uputio predsjednika RH da se na vrijeme očituje oko prijedloga

- I sada tri, četiri dana prije nego što ističe rok odjednom se stvara ovakva situacija samo iz razloga zato što predsjednik RH nije ispoštivao ni zakon ni Ustav. Ono što je tu isto ključno je da se tu ne radi o imenima nije bitan Mario Banožić, nije bitan Zoran Milanović, Andrej Plenković, baš zato u zakonu piše funkcija. Ministar je svoju funkciju izvršio, saborski odbor je uputio, predsjednik Vlade se očitovao, ostao je predsjednik RH - istaknuo je Mažar. 

SDP-ovac Arsen Bauk rekao je da je predsjednik RH upozorio da se čelnik VSOA-e pokušava imenovati bez suglasnosti predsjednika RH. 

- Predsjednik RH je jučer vrlo jasno pozvao predsjednika Vlade na sastanak, predsjednik Vlade je odgovorio i tražio je ispriku i čak je i skicirao kako bi ta isprika trebala izgledati što je manje za komentiranje, citirat ću predsjednika Vlade "a više za specijalistički pregled". On je to jednom poručio predsjedniku države pa neka se i on sada malo pregleda da vidi je li mu ego veći od sigurnosnog sustava. Neka svi malo spuste ego neka se sjedne i to dogovori i neka se stvari vrate u normalu kao što su bile kada se imenovao šef SOA-e, načelnik Glavnog stožera, nakon određenih prijepora i predsjednik Vrhovnog suda. Neka se ta nadležnost koju imaju zajednički riješi tako da se zajednički dogovore - kazao je Bauk u emisiji U mreži Prvog.

VEZANI ČLANCI

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, kazao je da mu je ova tema zamorna i kako od nje hrvatski građani nemaju ništa. 

- Postoji samo jedan način kako se može naći izlaz iz ove situacije, a to je da sjednu predsjednik Vlade i predsjednik RH i dogovore se oko kandidata za čelnu osobu VSOA-e. Što god da kažemo ovdje nema nikakvog učinka niti će od toga građani imati koristi, dodao je. 

 

Komentara 2

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
10:44 07.07.2023.

Dakle, Egoistični Zokain ne poštuje proceduru, nego čeka 5 do 12 da od sebe učini relevantnu osobu, tako što baci smrdljivu bombu "čuo sam da će", bez dokaza, bez logike.. kao da je mijenjanje procedure kao mijenjanje čarapa, privatno i u tišini?! Samo Zokain stoji "na braniku" njemu neželjene domovine 😏

IC
ICCO
10:42 07.07.2023.

Može li se nekako Majda Milijarda uključiti i pomoći APu da rješi problem? Dajte uzmite jopet njenu izjavu please

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije