Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VINKOVCIMA

Banožiću za APN-ov kredit hipoteka upisana u jednom danu: 'U štrajku je samo jedan referent'

Zagreb: Članovi Vlade na prezentaciji Vijeće za provedbu Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
19.07.2023.
u 12:36

Prema zemljišnim knjigama, Banožić je zahtjev za upis založnog prava podnio prošle subote, a on mu je odobren već u ponedjeljak te je hipoteka upisana na stan

Ministar obrane Mario Banožić za vrijeme štrajka pravosudnih službenika i namještenika ovoga tjedna upisao je hipoteku banke za kredit kojeg je ranije dobio APN-a, doznaju 24sata. Radi se o kreditu od 100.000 eura od 15 godina, i to za gradnju kuće u Vinkovcima. Subvencija rata će iznositi ukupno 26.306 eura, dok je kamatna stopa fiksna te iznosi 2,88 posto.

Prema zemljišnim knjigama, Banožić je zahtjev za upis založnog prava podnio prošle subote, a on mu je odobren već u ponedjeljak te je hipoteka upisana na stan, istog dana kada su štrajkaši najavili kako više neće obavljati ni hitne predmete.

Na općinskom sudu u Vinkovcima pojašnjavaju kako većina referenata nije u štrajku, zbog čega je i taj zahtjev riješen u kratkom roku. - Od pet referenata u zemljišnoknjižnom odjelu, u Vinkovcima je u štrajku samo jedan. Svi predmeti se zato redovno rješavaju po redu zaprimanja, a krediti i upis založnog prava su hitni predmeti koji imaju prvenstvo rješavanja. Kod nas u središnjoj službi u  Vinkovcima sve normalno funkcionira i četvero referenata redovno obavlja svoje poslove. U područnim službama je postotak štrajkaša veći - pojasnila je glasnogovornica Ivana Lovrić Vidaček.

POVEZANI ČLANCI:

Za subvencionirani kredit APN-a Banožić se prijavio uz objašnjenje kako "razmišlja o svojoj budućnosti, a neće dovijeka biti ministar". Ponovio je ranije kako je, prije nego što je predao prijavu, zatražio mišljenje od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje nije pronašlo nikakvu zapreku za podizanje subvencioniranog stambenog kredita.

>> VIDEO Milanović o Banožiću: 'Frajer se pobrinuo za sebe, on sebi plišane mede raspoređuje po Gundulićevoj'

Ključne riječi

Komentara 7

SL
SlavaAP
13:06 19.07.2023.

Ne znam kako je moguce po tom APN zakonu da socijalnu pomoc mogu primiti osobe sa placom od 3000 eura? Na stranu sto Banozic nema srama ni obraza pa se sa ministarskom placom grebe o proracun kao socijalni slucaj, ali barem bi zakon trebao sprijeciti ovakve zlouporabe.

Avatar marela
marela
13:58 19.07.2023.

Uknjižbe na kontinentu i nisu problem,oduvijek idu u kratkom roku, u Slavoniji posebno. Problem je na moru gdje se na uknjizbu i prije strajka cekalo/ceka i vise od godinu dana...

NN
novo nenormalni
14:16 19.07.2023.

drži se ministre, svi smo uz tebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije