Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE AGENCIJA

APN: Banožić je podnio zahtjev za kredit krajem ožujka, a subvencija iznosi 25.306 eura

Zagreb: Izjava ministra Maria Banoži?a nakon sjednice Vlade
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
VL
Autor
hina
26.04.2023.
u 17:02

APN navodi da se zahtjevi za subvencionirane stambene kredite odobravaju prema redoslijedu zaprimanja te je tako i "spomenuti zahtjev obrađen sukladnoj spomenutoj odredbi"

Iznos subvencioniranog stambenog kredita ministra obrane Marija Banožića je 100.000 eura, otplaćivat će ga Privrednoj banci Zagreb 15 godina uz nominalnu kamatnu stopu od 2,88 posto i efektivnu kamatnu stopu 2,97 posto godišnje, a visina subvencije iznosi 25.306 eura. U odgovoru Hini na upit o subvencioniranom kreditu ministru Banožiću, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) navodi u srijedu da je zahtjev za subvencioniranje radi rješavanja stambenog pitanja ministra Banožića i njegove obitelji PBZ podnio APN-u 30. ožujka 2023. godine.

APN navodi da se zahtjevi za subvencionirane stambene kredite odobravaju prema redoslijedu zaprimanja te je tako i "spomenuti zahtjev obrađen sukladnoj spomenutoj odredbi", a Banožiću je subvencionirani stambeni kredit odobren na sjednici povjerenstva 14. travnja.

>> VIDEO Plenković o Banožićevom APN-u: Osim što je ministar, on je građanin Republike Hrvatske

"Namjena kredita je izgradnja obiteljske kuće za ukupno pet članova kućanstva navedenih u zahtjevu od kojih su troje maloljetne djece. Iznos subvencioniranog stambenog kredita iznosi 100.000 eura koji se otplaćuje kreditnoj instituciji 180 mjeseci (15 godina)", stoji u odgovoru APN-a. Nominalna kamatna stopa (NKS) iznosi 2,88 posto, a efektivna kamatna stopa (EKS) 2,97 posto godišnje, navodi APN. Ukupna visina subvencije, s obzirom na stupanj razvijenosti jedinice lokalne samouprave u kojoj se gradi kuća te tri maloljetna djeteta iznosi ukupno 25.306,32 eura, dodaje APN.

Na temelju dostavljene Odluke banci, 25. travnja u APN-u je zaprimljen Ugovor o subvencioniranju stambenog kredita. Ministar Banožić izjavio je da u pogledu prava na subvenciju APN-a zadovoljava sve kriterije sukladno Zakonu te da to pravo neće prihvatiti niti koristiti ako će time, kao član Vlade, oduzeti nekome drugom građaninu mogućnost subvencije APN-a.

Komentara 1

Avatar Striborski
Striborski
08:07 27.04.2023.

Bit će to samo još jedna ''netema''.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije