Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očajni radnici

‘Banditima ostavljamo BiH i idemo u Hrvatsku’

tuzla
Screenshot/Al Jazeera Balkans
26.12.2014.
u 18:49

Nakon trodnevnog pješačenja od Tuzle do granice u Orašju radnici su jučer odbili ponudu županijske vlade

Oko 200 radnika propalih poduzeća s područja Tuzlanske županije nastavilo je pješačiti i kolektivno prijeći državnu granicu s Hrvatskom te podnijeti zahtjev za azil u Europskoj uniji. Nakon trodnevnog pješačenja od Tuzle do međudržavne granice u Orašju radnici su jučer najprije odlučili prihvatiti ponudu županijske vlade o isplati 150 eura jednokratne financijske pomoći i robnih paketa u vrijednosti 50 eura, ali su ubrzo odustali “jer ne vjeruju bh. vlastima” i njihov dolazak na granični prijelaz u Orašju očekuje se danas popodne.

Na kolektivno iseljavanje iz BiH radnici propalih tuzlanskih poduzeća “Aida”, “Konjuh” i “Dita” odlučili su se revoltirani tvrdnjama županijskih vlasti da ne mogu spasiti te tvrtke.

>> Danas ništa od novca, tuzlanski radnici i dalje idu prema hrvatskoj granici

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar El Indio
El Indio
19:00 26.12.2014.

Neki dan sletio avion iz beograda sad ovi idu u Hrvatsku, izgleda da ce YUsipovic pobjedit na izborima. Glasaci dolaze iz svih strana

ST
Startrack
22:10 26.12.2014.

AziLJ, aziLJ. Trebali ste prvo kontakitrat ovakve kao Mojskimoja, Takoje i sl. Oni su prije dvadeset godina ilegalno presli u krscansku Europu pa sad siti krmetine hvale islam odande.

ST
Startrack
02:20 27.12.2014.

Crocop nije bas tacno. Ako predju u Hrvatsku pasce pod zastitu UNa za izbjeglice. Znaci djaba stanovanje i hrana a onda rjesavanje azila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije