Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10. travnja

Baldasarovo cvijeće na spomeniku HOS-u

spomenik HOS
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
10.04.2015.
u 16:09

- Što se tiče konotacija na NDH to je za mene zločinačka država. Želim prekinuti s tom pričom o NDH i Drugom svjetskom ratu – rekao je Baldasar novinarima.

Izaslanstvo splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položili su u petak vijence na spomenik poginulim braniteljima HOS-a.

- Ne želim se osvrtati na datum. Poslao sam izaslanstvo da položi vijenac poginulim hrvatskim braniteljima. Meni je svejedno koji je datum, ako su branitelji odlučili danas polagati cvijeće, ja ću to učiniti skupa s njima. Što se tiče konotacija na NDH to je za mene zločinačka država. Želim prekinuti s tom pričom o NDH i Drugom svjetskom ratu – rekao je Baldasar novinarima.

>> Sa spomenika HOS-a uklonjen natpis 'Za dom spremni'

Komentara 9

HO
homofob
17:06 10.04.2015.

Apsolutno korektno! Hrvatima koji su zivote dali za Hrvatsku uvijek je cast odati pocast! Ustastvo kao i partizanija imalo je puno podrske u narodu a kada je pokazalo lopovluk i protuhrvatstvo tada je posten svijet tome okrenuo leda. Mnogi suu culi fraze: "Za to se nismo borili!" Narod se nije borio za ono sto je bilo protiv morala, etike i interesa Hrvatske na obe strane. Baldasar ispravno! Bravo! Samo sada, poginulima, na oskvrnjeni spomenik, vratiti pozdrav domovini za koju su ginuli - pod kojim su se borili! Dok u pozdravu nema titule A. P. dotle je to samo drijevni hrvatski ali ne i ustaski pozdrav! To se mora jednom za svagda rascistiti! Neskolovana raja vjeruje srpsko-komunistickoj propaganda a neprijatelji Hrvatske to koriste! Hrvatski grb s pocetnim bijelim poljem nije ustaski jer je takav bio u Austrougarskom i Hapsburskom grbu, tako ga je slikao Vlaho Bukovac, pod takovim grbom je pokopan Stjepan Radic. Ustase su peisvajali stare simbole i u njih dodavali sta im je odgovaralo. To je bila politicka propaganda. Partizanija i komunisti su to koristili protiv Hrvatstva. To se mora razotkriti i time nas ne smiju vise politicki napadati pred svijetom bez da im odgovorimo istinom!

Avatar bokolo
bokolo
18:14 10.04.2015.

Radi se o lustraciji komunistickih kriminalaca koji su udbasili 50 godina I citav slobodan svijet smatrao nasinim. O tome govori Blatazaru, a ne o onome prije 45!.... Radi se o podijeli blaga nase drzave koju su pokupili sinovi diktatora ii ideologija koja je pokazala svoje lice 90tih.

DU
Deleted user
06:07 11.04.2015.

jednostavno unesemo članak u Ustav kojim se iz godišnjeg kalendara briše 10. travnja - vuk sit, ovce na broju... optuživati SDP-ovog gradonačelnika Splita za koketiranje s ustaštvom je sve, samo ne razumno. 10 tisuća tzv. ustaša je pod okriljem Njemačkeke i Italije "vladalo" našim prostorima, i to na jedvite jade, a dan danas nas netko šopa tim glupostima. Tko danas jednu Njemačku podsjeća na takve stvari, tj. na greške iz povijesti. I više nego dovoljno se ispričavalo za tuđe greške, greške koje hrvatski narod niti je izabrao, niti je mogao birati. NDH je bila kvinsliška tvorevina i kao takva je nestala s nestankom nacističkog i fašističkog režima. Čast svima koji su mislili da se bore za slobodu, tj. protiv ugnjetavanja čobanskog kralja, ali se s povijesnom činjenicom treba pomiriti - NDH nije nešto čime se bilo tko treba ponositi ili, nedajbože, davati izgovore... Pozdrav svim braniteljima i ljudima koji su kada je trebalo stali u obranu NARODA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije