Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10. travnja
Povratak na članak

Baldasarovo cvijeće na spomeniku HOS-u

- Što se tiče konotacija na NDH to je za mene zločinačka država. Želim prekinuti s tom pričom o NDH i Drugom svjetskom ratu – rekao je Baldasar novinarima.

Komentari 9

HO
homofob
17:06 10.04.2015.

Apsolutno korektno! Hrvatima koji su zivote dali za Hrvatsku uvijek je cast odati pocast! Ustastvo kao i partizanija imalo je puno podrske u narodu a kada je pokazalo lopovluk i protuhrvatstvo tada je posten svijet tome okrenuo leda. Mnogi suu culi fraze: "Za to se nismo borili!" Narod se nije borio za ono sto je bilo protiv morala, etike i interesa Hrvatske na obe strane. Baldasar ispravno! Bravo! Samo sada, poginulima, na oskvrnjeni spomenik, vratiti pozdrav domovini za koju su ginuli - pod kojim su se borili! Dok u pozdravu nema titule A. P. dotle je to samo drijevni hrvatski ali ne i ustaski pozdrav! To se mora jednom za svagda rascistiti! Neskolovana raja vjeruje srpsko-komunistickoj propaganda a neprijatelji Hrvatske to koriste! Hrvatski grb s pocetnim bijelim poljem nije ustaski jer je takav bio u Austrougarskom i Hapsburskom grbu, tako ga je slikao Vlaho Bukovac, pod takovim grbom je pokopan Stjepan Radic. Ustase su peisvajali stare simbole i u njih dodavali sta im je odgovaralo. To je bila politicka propaganda. Partizanija i komunisti su to koristili protiv Hrvatstva. To se mora razotkriti i time nas ne smiju vise politicki napadati pred svijetom bez da im odgovorimo istinom!

VL
Avatar bokolo
bokolo
18:14 10.04.2015.

Radi se o lustraciji komunistickih kriminalaca koji su udbasili 50 godina I citav slobodan svijet smatrao nasinim. O tome govori Blatazaru, a ne o onome prije 45!.... Radi se o podijeli blaga nase drzave koju su pokupili sinovi diktatora ii ideologija koja je pokazala svoje lice 90tih.

VL
DU
Deleted user
06:07 11.04.2015.

jednostavno unesemo članak u Ustav kojim se iz godišnjeg kalendara briše 10. travnja - vuk sit, ovce na broju... optuživati SDP-ovog gradonačelnika Splita za koketiranje s ustaštvom je sve, samo ne razumno. 10 tisuća tzv. ustaša je pod okriljem Njemačkeke i Italije "vladalo" našim prostorima, i to na jedvite jade, a dan danas nas netko šopa tim glupostima. Tko danas jednu Njemačku podsjeća na takve stvari, tj. na greške iz povijesti. I više nego dovoljno se ispričavalo za tuđe greške, greške koje hrvatski narod niti je izabrao, niti je mogao birati. NDH je bila kvinsliška tvorevina i kao takva je nestala s nestankom nacističkog i fašističkog režima. Čast svima koji su mislili da se bore za slobodu, tj. protiv ugnjetavanja čobanskog kralja, ali se s povijesnom činjenicom treba pomiriti - NDH nije nešto čime se bilo tko treba ponositi ili, nedajbože, davati izgovore... Pozdrav svim braniteljima i ljudima koji su kada je trebalo stali u obranu NARODA!

VL
DU
Deleted user
20:37 10.04.2015.

Samo priglupi i/ili neobrazovani mogu u Splitu na današnji dan išta slaviti i obilježavati. Za vrijeme NDH njihovi djedovi i očevi živjeli su u Spalatu i da je tako ostalo, trebali bi imati talijansku putovnicu za ući u ostatak Hrvatske,, a tamo bi im trebao ausweis s obzirom da su se nalazili u "nezavisnoj" državi kojom su vladali Nijemci.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:37 10.04.2015.

Partizani su oslobodili Split od ustaskih saveznika talijana i nijemaca.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.