Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUP U SPLITU

Bačić: 'Učinili smo Hrvatsku boljom i uspješnijom državom u proteklih osam godina'

Andrej Plenković sa suradnicima na predizbornom skupu u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
12.04.2024.
u 20:24

Skup u Splitu nije prošao bez incidenata. HDZ nije od gradonačelnika tražio dozvolu za prekoračenje buke, pa su dobili prijavu za remećenje javnog reda i mira

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon Dubrovnika posjetio je i predizborni skup HDZ-a u Splitu. Atmosfera u srcu grada bila je vesela, uz domoljubnu glazbu i velik broj hrvatskih zastava. Premijer i kandidati HDZ-a u 10. izbornoj jedinici na rivu su došli u pratnji pjesmom Moja Domovina.

- Veliko je zadovoljstvo biti na splitskoj rivi koja je u političkom smislu bila simbol brojnih izbornih pobjeda, velikih prekretničkih trenutaka, ovako prekrasno ozračje kakvo vidimo večeras sjajna je uvertira u završnicu kampanje za izbore za hrvatski Sabor - poručio je Plenković okupljenima i najavio "uvjerljivu pobjedu" u 10. izbornoj jedinici, ali i na parlamentarnim izborima.

Najavio je planove za novi mandat koji uključuju više plaće i mirovine, učlanjenje u OECD, te hitnu promjenu zakona koja bi dala majkama godinu mirovinskog staža za svako dijete.

- Stoga na ovim izborima mislim da je vrlo jasno - podržati one koji su se dokazali svojim radom u krizama, ali i napretkom u ostvarenju programskih ciljeva i jasnom vizijom Hrvatske, u odnosu na one koji pričaju o nekoj kvazi-katastrofi u Hrvatskoj, o nekoj kvazi-vladi nacionalnog spasa koja bi Hrvatsku spašavala od Pelješkog mosta, LNG terminala na Krku, Schengena i eurozone... - zaključio je premijer.

POVEZANI ČLANCI:

Pobjedu je najavio i ministar Branko Bačić. - Svoje povjerenje gradimo na svemu onome što je iza nas, jer smo u proteklih osam godina učinili Hrvatsku boljom i uspješnijom državom. Hrvatsko društvo danas je bolje nego prije osam godina - ustvrdio je, dodajući kako je uvjeren da će hrvatski građani ponovno iskazati svoje povjerenje HDZ-u.

Inače, skup HDZ-a nije prošao bez problema. Zamjenik gradonačelnika Splita Bojan Ivošević na Facebooku je podijelio fotografiju pozornice uz tekst u kojem navodi da iz HDZ-a nisu tražili zaključak gradonačelnika kojim bi bilo odobreno prekoračenje buke na navedenoj lokaciji zbog čega je policiji podnesena prijava za remećenje javnog reda i mira. 

- Očekujemo promptnu reakciju s obzirom na to da se brojni policijski službenici nalaze na osiguravanju samog skupa te da uvedu javni red i mir u srce Splita - napisao je Ivošević.

Komentara 6

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
22:15 12.04.2024.

Split ga je bas lijepo primio, vidi se cijene plenkovica vise nego milanovica. Puno veci skup nego opozicije od prije par dana...😁.

Avatar Striborski
Striborski
20:51 12.04.2024.

Ako je tomu tako, zašto smo u tih osam godina izgubili gotovo pola milijuna stanovnika?

BJ
bjmaro
22:02 12.04.2024.

HDZ može biti ponosan na 8 godina vladavine . Nažalost ne provođenje bas nikakve lustracije pokazao se potpuno krivo. Reakcije na Izbor GDO pokazao je da veliki dio oporbe jos uvijek žali za prošlim vremenima zajedno sa velikim dijelim socijalističkihih intelektualaca i dijela mainstream medija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije