Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U ZADRU

VIDEO Plenković o Grbinovu pozivu na debatu: 'Oni su se sami diskvalificirali iz ove rasprave'

Plenković u Zadru
Foto: Frane Šarić
1/2
12.04.2024.
u 11:59

"Ja sam 2016. rado išao u debate, 2020. sam rado išao u debate, ali išao sam s onim koji je u tom trenutku bio stvarni pretendent na poziciju koju ja imam čast obnašati osam godina. Nažalost, na ovim izborima takve osobe nema", ustvrdio je Andrej Plenković

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas sudjeluje u predizbornim aktivnostima u IX. i X. izbornoj jedinici. Od 10 sati druži se s građanima u Zadru, a obratio se i medijima. Pritom se osvrnuo na kandidate u Zadarskoj županiji, ali i komentirao pozive Peđe Grbina na debatu. 

"Drago mi je da smo danas u Zadru. Došli smo podržati listu HDZ-a i naših partnera ovdje u IX. izbornoj jedinici. Ovdje, u Zadarskoj županiji, imamo sjajne kandidatkinje i kandidate predvođene ministrom regionalnoga razvoja Šimom Erlićem", rekao je Plenković uvodno.

Peđa Grbin ponovno ga je pozvao na debatu, a Plenković je komentirao hoće li se predomisliti do kraja kampanje: "To smo već odgovorili. Dakle, gospodin Grbin je abdicirao. Više ne postoji uopće ni kao predsjednik SDP-a, sam kaže da ne kani biti premijer, on bi nešto možda radio u Saboru. Neće biti ni premijer, niti će biti predsjednik Sabora, bit će u oporbi. Oni su se sami diskvalificirali iz ove rasprave. Ja sam 2016. rado išao u debate, 2020. sam rado išao u debate, ali išao sam s onim koji je u tom trenutku bio stvarni pretendent na poziciju koju ja imam čast obnašati osam godina. Nažalost, na ovim izborima takve osobe nema." 

Na narodnom trgu u Zadru zadarski HDZ-ovci organizirali su doček Andreju Plenkoviću. U mnoštvu koji su se fotografirali s Plenkovićem bio je i predsjednik zadarskog HDZ-a Božidar Kalmeta. Doduše on je preuzeo ulogu i snimatelja. 

Ranije je, po dolasku na svečanost u Zadru, jedan mladić dovikivao Plenkoviću kako mu "istječe vrijeme" te kako neće "zauvijek biti na toj poziciji". Više možete pročitati OVDJE

Nakon Zadra, premijer se medijima obratio i u Šibeniku gdje je također komentirao temu sučeljavanja. "Ja se nemam prilike s nekim sučeliti. Grbin je sam abdicirao, rekao je da nije kandidat za premijera. Neće biti ni premijer, ni predsjednik Sabora jer će to biti netko iz parlamentarne većine koju ćemo mi formirati. Nemam s kim u sučeljavanje", kazao je u Šibeniku. Uz  Zadar i Šibenik, Plenković će danas posjetiti još Dubrovnik i Split. 

Komentara 19

ED
edgar2
11:30 12.04.2024.

Puno veći problem je što se neki kandidati oporbe predstavljaju kao budući kandidati za premijera, a niti jedan od njih to neće biti, jer će, navodno pravi kandidat za premijera biti samo ZM...To je laganje i varanje birača...!

ED
edgar2
11:35 12.04.2024.

U kom svojstvu bi Grbin išao na sučeljavanje s Plenkovićem? Kandidat za premijera nije...On je u 8. izbornoj jedinici, a Plenković u 1...Što bi on htio?

AL
Albert0007
12:36 12.04.2024.

Mogo bi se AP suočiti sa Josipom, lipom😂😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije