Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI NOVI DETALJI

Lažna uzbuna u Splitu: U prizemljenom avionu ipak nije bila bomba, evo što je kazao šef policije

Zbog dojave o bombi u Splitu prizemljen avion koji je letio iz Praga
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/5
25.06.2021.
u 19:14

Svi putnici napustili su zrakoplov te je postupanje svih službi na terenu u tijeku, kazali su iz MUP-a koji provjerava, kako su rekli, dojavu o ugrozi

Putnički zrakoplov koji je iz Praga putovao za Split sletio je u splitsku zračnu luku uz obavijest o nuždi, a kako doznajemo, razlog je bila prijetnja bombom. Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je nakon 17 sati kako se pokazalo da u avionu se ne nalazi bomba. 

- Možemo potvrditi da je zrakoplov na relaciji Prag – Split sletio u zračnu luku Split te da se sukladno standardnim operativnim postupcima provjerava dojava o ugrozi koju smo zaprimili. Zrakoplov je izdvojen, svi putnici su napustili zrakoplov te je postupanje svih službi na terenu u tijeku. Zračna luka nije zatvorena za promet, kazali su iz MUP-a za Večernji list nakon što je objavljena prva informacija o prizemljavanju aviona.

Zbog dojave o bombi u Splitu prizemljen avion koji je letio iz Praga
1/5

Kako neslužbeno doznajemo, dojava o prijetnji u zračnu luku Split je došla od prijevoznika Smart Winxa, koji je zatražio pokretanje procedure. Zračna luka je provela s MUP-om standardnu proceduru koja se provodi u tom slučaju, a to je pregled zrakoplova, prtljage i putnika.

Zrakoplov Smart Winxa je sletio u Split po redu letenja i zračna luka je cijelo vrijeme otvorena za promet unatoč dojavi.

Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo se oko pola 17h na društvenim mrežama i navelo kakva je trenutna situacija na terenu. 

- Obavljen je pregled svih putnika i članova posade te se svi nalaze u prostorijama ZL Split. Dojava o ugrozi do ovog trenutna nije potvrđena. Rad nadležnih službi na terenu se nastavlja - objavilo je Ministarstvo na Twitteru 

 

Policija je precizirala da je zrakoplov sigurno izdvojen na za to predviđenu lokaciju na stajanci, dok je 147 putnika i petero članova posade zbrinuto nakon napuštanja zrakoplova. Specijalizirani djelatnici Protueksplozijskog odjela PU splitsko-dalmatinske obavili su detaljan pregled zrakoplova i prtljage, uz korištenje tehničkih pomagala te službenih pasa za detekciju eksploziva, naveli su iz Ministarstva. 

- Nakon obavljenih pregleda nije potvrđena ranije zaprimljena dojava o ugrozi zrakoplova te je poslije 17 sati zrakoplov predan kapetanu', izvijestio je MUP dodajući da je Zračna luka Split tijekom cjelokupnog postupanja bila otvorena za promet putnika.

Prijetnja na hrvatskom jeziku

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić održao je danas konferenciju u 19 sati na kojoj je govorio o lažnoj dojavi bombe u avionu koji je iz Praga stigao u Split. 

- Odmah nakon prve dojave uspostavili smo liniju komuniciranja planiranu i treniranu za ovakve situacije, angažirali vatrogasce, hitnu i policiju. Pripremili sve za sigurno slijetanje zrakopolova. To je bio uvod u pregled putnika - kazao je i dodao da je sam pregleda trajao tri i pol sata pri čemu su bili angažirani svi raspoloživi resursi. 

25.06.2021., Zracna luka Split, Split - Putnicki avion Boeing 737-7Q8 kompanije Smartwings koji je letio na relaciji Prag - Split prizemljen je danas u zbog dojave o bombi. Dojava o bombi stigla je kada je avion usao u hrvatski zracni prostor. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Marendić je otkrio da je zrakoplov bio u hrvatskom zračnom prostoru, kad je došla informacija da je predmet kriminalističkog istraživanja

Na pitanje kome je stigla dojava, naveo je da je to dio kriminalističkog istraživanja. 

- Prijetnja je bila na hrvatskom jeziku. Mi smo dobili dojavu od Zračne luke Split- ustvrdio je Marendić.

VIDEO Upaljen meteoalarm za neke dijelove zemlje: Moguća je jako nevrijeme uz tuču!

 

Ključne riječi

Komentara 23

PR
pravednik2
15:22 25.06.2021.

Prizemljili zrakloplov iz Praga za Split u Splitu? Valjda je trebao svakako sletjeti u Splitu.

Avatar OEF - Adminov neuspjeh br. 219
OEF - Adminov neuspjeh br. 219
14:44 25.06.2021.

To naši mediteranski susjedi vode specijalni rat protiv navale turista iz Češke.

SJ
Sve je uzalud
15:49 25.06.2021.

.....to je ona šta je ofarbala Tuđmana....oca našeg....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije