Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
makarska

Autom sletio s makarske rive te se utopio nakon pijanke s mornarima

makarska (1)
Foto: Ivanka Šuta/24sata
1/4
10.04.2012.
u 00:15

Boticu su tražili po Makarskoj uvjereni da je parkirao auto te da je zaspao. Nije došao ni na posao pa je žena prijavila nestanak

Nenad Botica (40) s Korčule pronađen je mrtav u automobilu koji su u ponedjeljak u 20.45 sati policajci, vatrogasci i ronioci izvukli iz mora kod makarske rive na Obali kralja Tomislava.

Rekao da ide kući spavati

Botica je iz kuće otišao u nedjelju poslijepodne, na piće s prijateljima. Našao se s kolegama s posla, s kojima je zajedno radio na motornom brodu Calypso usidrenom u makarskoj luci. Izlazak se produljio. Tijekom poslijepodneva, a zatim i noći, Botica je više puta nazivao svoju suprugu, koja je u poodmakloj trudnoći. Prijatelji s kojima je bio kažu da je oko 3.15 sati rekao da je pijan i da ide kući spavati. Otišao je iz café-bara Bebić, u kojemu su pili, i tada su ga prijatelji posljednji put vidjeli živog.

Vlasnik Calypsa Ivan U. (29) iz kafića je izašao oko 4.30 sati i primijetio da nema njegove opel corse, koja je bila parkirana u blizini. No, to ga nije iznenadilo s obzirom na to da je riječ o vozilu kojim su se koristili svi članovi posade. Pomislio je da se Botica corsom odvezao kući, u podstanarski stan u Makarskoj.

Građani uočili auto u moru

Sutradan, u ponedjeljak, supruga se zabrinula jer nije došao kući, a nije se pojavio ni na poslu, na brodu gdje je radio kao mornar. Prijatelji i kolege tražili su ga po Makarskoj vjerujući da je negdje parkirao i da spava, a kada ga nisu uspjeli pronaći, supruga je u 17 sati prijavila njegov nestanak. Oko 18.30 sati građani su uočili vozilo u moru, na istočnom dijelu obale, i dojavili policiji. Nakon što je vozilo izvađeno s dubine od šest metara, u njemu je pronađeno mrtvo tijelo. Ključevi vozila bili su u bravi. Mrtvozornik koji je konstatirao smrt nije pronašao tragove nasilja.

Pijan sletio u more

Tijelo je predano na obdukciju na Odjela patologije u splitski KBC gdje će se utvrditi točan uzrok smrti. Pretpostavlja se da je Botica, pod utjecajem alkohola, vozilom upao u more i utopio se.

Ključne riječi

Komentara 4

RT
Rollo Tomasi
07:05 10.04.2012.

Glupe li smrti...

AD
adrian1
10:00 10.04.2012.

slavio je Uskrs

JA
jamanuša
15:29 10.04.2012.

veseli me kad kazna slijedi za oduzimane tuđih stvari -valjda je to prirodna selekcija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije