Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŠTEDE

Austrijanci 'europski majstori odmaranja', na ljetovanju ih je 2 milijuna

plaža
Foto: ilustracija
12.08.2014.
u 09:17

Najtraženije odredište za godišnji odmor ove godine su Grčka, Turska, Španjolska, Italija i Hrvatska

Čak 68 posto Austrijanaca ovoga ljeta je već bilo ili je upravo na godišnjem odmoru, što je novi rekord, pokazalo je istraživanje Europ Assistance Group. Lani ih je u isto vrijeme na ljetovanju bilo 57 posto. Većina na ljetni godišnji odlazi u kolovozu.

Rezultat istraživanja pokazuje da su Austrijanci „europski majstori odmaranja“, i da ove godine kada su mnogi Europljani zbog krize odustali od ljetovanja, oni pakiraju svoje kovčege više nego ikada prije.

Domaći turistički stručnjaci procjenjuju da je u ovom trenutku na ljetovanju oko dva milijuna Austrijanaca. Njih dvije trećine ljeto provodi na moru ili jezeru, dok svaki četvrti ostaje u Austriji i odlazi u planine, po čemu je Austrija također u europskom vrhu.

Najtraženije odredište za godišnji odmor ove godine su Grčka, Turska, Španjolska, Italija i Hrvatska, koja bilježi porast broja rezervacija iz Austrije.

Istraživanje austrijske Erste banke je pokazalo da Austrijanci, kada se radi o ljetnom godišnjem odmoru, ne štede. Svaki od njih prosječno za ljetovanje potroši 1.100 eura, što ukupno iznosi čak 4,3 milijarde eura.

>> Austrija ulaže milijardu eura u brzi širokopojasni Internet

>> Prvi se u knjigu upisao predsjednik Austrije Heinz Fischer

Komentara 4

Avatar GERO2
GERO2
13:38 15.08.2014.

Rad,Red i Disciplina pa na kraju i zasluzeni odmor,moj je bio 3 tjedna

DU
Deleted user
08:17 15.08.2014.

zemlja rada, reda i postenja ,mogli bi ucit i napravit svom narodu blagostanje

JO
John13
10:34 19.08.2014.

Pa kada netko prima 14 placa godisnje (a bankari i 15), onda je lako spiskati jednu placu na nekakav godisnji od 7 - 10 dana. Ono sto se u clanku ne kaze je to da sve vise Austrijanaca ostaju uu Austriji, jer im je to jeftnije, a tu 13 placu koriste za pokrivanje minusa na tekucem racunu... Biti ce toga sve vise...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije