Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje

Arnold Uremović: Nisam znao da je Simke neplivač

rijeka
Pero Lovrović/PIXSELL
22.04.2010.
u 17:51

Potragu su, rekli su, prekinuli nakon što su ih inspektori policije obavijestili da su dobili informaciju da je “osoba koja je skočila u Rječinu na pješačkom mostu iz vode izašla nešto niže, na parkiralištu na Delti”.

Šutnjom i kratkim rečenicama odgovarali su na za njih neugodna pitanja sutkinje Ike Šarić dvojica policijskih inspektora i njihov vježbenik na suđenju Arnoldu Uremoviću (24), optuženom za ubojstvo Vitomira Jovičića Simke. Jovičića, dobrog duha Rijeke, u travnju prošle godine Uremović je bacio u Rječinu gdje se utopio.

Prije policajaca saslušana su četiri vatrogasca koji su te večeri bili na intervenciji i tražili Simku u nabujaloj Rječini. Potragu su, rekli su, prekinuli nakon što su ih inspektori policije obavijestili da su dobili informaciju da je “osoba koja je skočila u Rječinu na pješačkom mostu iz vode izašla nešto niže, na parkiralištu na Delti”.

– Da nam nije rečeno da je osoba izašla, potragu bismo nastavili – ustvrdio je jedan od vatrogasaca, a isto je u svom iskazu tvrdio i jedan od dvojice pomorskih policajaca koji su od ušća uzvodno pretraživali korito Rječine i prekinuli pretragu nakon te informacije.

Inspektori su u svojim iskazima naveli da su, nakon razgovora s jednom djevojkom koja im je rekla da je vidjela mlađu mušku osobu da skače s pješačkog mosta u Rječinu i da nešto kasnije izlazi iz vode, prenijeli tu informaciju šefu koji im je rekao da se vrate, a potraga je prekinuta. Sutkinji su priznali da priču te djevojke nisu provjerili iako je pred Kontom bilo mnoštvo mladih ljudi, a nisu se ni raspitivali tko je osoba koja je skočila u Rječinu. Da je to Simke, shvatili su tek kad je u moru, tjedan dana kasnije, pronađeno njegovo tijelo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije