Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKI VELEPOSLANIK

Antonov: Rusija i SAD koriste učinkoviti kanal za razmjenu zarobljenika

FILE PHOTO: Moscow court hears appeal by WSJ reporter Gershkovich
Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/REUTERS
1/2
17.08.2023.
u 06:49

“Pitanje razmjene zatvorenika rješavaju ovlaštena tijela o kojima su se predsjednici dogovorili 2021.”, citirao je Antonov na svom službenom kanalu u aplikaciji Telegram.

Ruski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov izjavio je u srijedu kako Moskva i Washington koriste učinkovit kanal za razmjenu zatvorenika.

Veleposlanik Antonov je to izjavio komentirajući slučaj dvojice Amerikanaca, reportera Wall Street Journala Evana Gershkovicha i Paula Whelana, koji su zatvoreni u Rusiji.

“Pitanje razmjene zatvorenika rješavaju ovlaštena tijela o kojima su se predsjednici dogovorili 2021.”, citirao je Antonov na svom službenom kanalu u aplikaciji Telegram.

VEZANI ČLANCI

 "Posebni kanal se pokazao učinkovitim", rekao je govoreći o razmjenama zarobljenika ruskog trgovca oružjem Viktora Bouta i ruskog pilota Konstantina Jarošenka u zamjenu za američku košarkašku zvijezdu Brittney Griner i bivšeg američkog marinca Trevora Reeda prošle godine.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:17 17.08.2023.

Aleksandr Hodakovski, zamjenik zapovjednika Ruske nacionalne garde u okupiranom Donjecku, rekao je da Ukrajina pojačava zamah u svojem napredovanju prema ruskim obrambenim linijama koje se nalaze nekoliko kilometara južno, a sastoje se od rovova, minskih polja i tenkovskih prepreka, piše WSJ. Prema riječima ruskog dužnosnika, Rusija trpi ogromne gubitke pokušavajući obraniti pozicije u selima. "Bore se jedinice koje imamo. da preciziram: nema ih puno", poručio je Hodakovski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije