Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hamza bin Laden

Amerikanci tvrde: Sin Osame bin Ladena je mrtav

Hamza bin Laden
Foto: Reuters/PIXSELL
31.07.2019.
u 23:02

Hamzu Bin Ladena su smatrali najdražim sinom, pa i nasljednikom Osame bin Ladena, osnivača mreže koja ja izvela atentate 11. rujna 2001 na New York.

Sjedinjene Države imaju informacije obavještajnih službi koje potvrđuju smrt Hamze bin Ladena, sina Osame bin Ladena, koji je navodno naslijedio oca na čelu Al Kaide, javlja u srijedu kanal NBC.

"Ne mogu to komentirati", dva puta je ponovio predsjednik Donald Trump na pitanja novinara tog kanala na temelju tri neimenovana izvora.

Hamzu Bin Ladena su smatrali najdražim sinom, pa i nasljednikom Osame bin Ladena, osnivača mreže koja ja izvela atentate 11. rujna 2001 na New York. 

Ime tog tridesetogodišnjaka nalazi se na američkom crnom spisku osoba optuženih za terorizam, navode trojica američkih dužnosnika. Kanal precizira da ti izvori nisu iznijeli pojedinosti o mjestu i datumu njegove smrti, ni jesu li Sjedinjene Države u tome sudjelovale.

Washington je u veljači ponudio nagradu do milijun dolara za svaku informaciju koja bi omogućila njegovo uhićenje.

Hamzu bin Ladena su često smatrali princem nasljednikom džihada. Neki dokumenti, među kojima su i pisma koje je agencija France presse otkrila u svibnju 2015., potvrđuju da je Osama bin Laden njega smatrao svojim nasljednikom na čelu svjetskog džihada protiv zapada.

Hamzi bin Ladenu je u ožujku oduzeto saudijsko državljanstvo.

Ključne riječi

Komentara 12

BR
Brandfackel2
21:17 31.07.2019.

Dakle u članku je jasno napisano da se nezna kad je rođen niti gdje je živio, niti kad je ubijen, da li je uopće ubijen ili je od nečega umro, niti se zna je li uopće mrtav?! Zna se jedinoo da je današnje novinarstvo na takvoj imbecilnoj razini da su sve te laži degutantne. Čitanje današnjih medija nalik je prolasku kroz kanalizaciju bez zaštitne maske...

TH
thu
21:13 31.07.2019.

Eno Hamze ubosni...

DU
Deleted user
23:46 31.07.2019.

ja ne kužim te radikalne muslimane, tj.po mome su svi pomalo radikalni.. vole zaoadne satove, zapadne aute, zapadni novac, pića, zapadne žene, kuće i sve zapadnjačko... ali mrze i zapad i zapadnjake....kaj bi oni šteli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije