Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriveni novi dokazi

Američki serijski ubojica crtao je svoje žrtve, policija vjeruje da je identificirala jednu od njih

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
05.09.2023.
u 09:07

Dennis Rader bio je poznat po svojim igrama, šaljući tragove o svojim ubojstvima policiji godinama prije nego što je uhićen

Jedna od žena prikazanih na crtežima koje je napravio serijski ubojica Dennis Rader vjerojatno je identificirana. Šerif iz Oklahome, Eddie Virden, nije htio otkriti detalje o mogućoj identifikaciji žene koja je na jednom crtežu prikazana u zelenoj odjeći i vezana u staji. Raderovi crteži pronađeni su nakon njegova uhićenja 2005. godine. Uz pomoć stručnjaka, Virdenov tim vjeruje da nekoliko rijetkih slika u boji, među stotinama skica, prikazuje više zločina koje je ubojica počinio u Oklahomi, Kansasu i Missouriju, piše CNN.

Rader je priznao krivicu za deset ubojstava koja su se dogodila od 1970-ih do 1990-ih u Wichiti zbog čega služi deset uzastopnih doživotnih kazni. U nedavnim intervjuima u zatvoru, Rader je rekao Virdenu i drugim lokalnim vlastima da nije počinio nijedno drugo ubojstvo. Predložio je u pismu koje je pronađeno davno prije njegova zarobljavanja da bi ga se trebalo zvati "BTK", skraćeno od "vezati, mučiti, ubiti".

VEZANI ČLANCI:

Istražitelji se nadaju da bi nakon objavljivanja njegovih crteža netko mogao prepoznati neku od štala ili njihovih jedinstvenih obilježja. Naime, šerif je kazao kako je policija nedavno presrela Raderovu zatvorsku komunikaciju koja otkriva kako bi u starim štalama još uvijek mogli biti skriveni neki predmeti

Raderova kći Kerri Rawson izjavila je da vlasti vjeruju da su identificirale "mladu ženu u zelenoj košulji" na crtežima njezina oca, ali nije mogla otkriti više detalja. Rawson je volontirala s istražiteljima, šetala starim mjestima i prisjećala se stvari iz djetinjstva koje bi mogle biti važne.

 

U siječnju je šerifov ured pokrenuo istragu, proučavajući Raderove spise, skice i druge dokaze koje su dobili od policije Wichite, pronalazeći ono za što vjeruju da je potencijalna povezanost s nekoliko neriješenih slučajeva u tom području. Vlasti su rekle kako vjeruju da je ubojica možda zakopao 16-godišnju Cynthiju Dawn Kinney, posljednji put viđenu u praonici rublja u Oklahomi 1976. godine. 

Dennis Rader bio je poznat po svojim igrama, šaljući tragove o svojim ubojstvima policiji u godinama prije nego što je uhićen. Prošlog mjeseca Virdenov tim otkrio je nove dokaze skrivene na parceli koja je nekoć bila Raderova obiteljska kuća. Sada se istražitelji nadaju da dokazi još uvijek sadržavaju DNK koji bi povezao serijskog ubojicu s neriješenim slučajevima ili ga isključio kao osumnjičenika.

VIDEO Objavljena fotografija ruskog generala Armagedona: 'Živ je, zdrav, u svome domu, s obitelji'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije