Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđen na 25 godina

Bivši dečko Amande Knox pokušao pobjeći u Sloveniju

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
31.01.2014.
u 11:26

Talijanski sudac osudio je Knox u odsustvu na 28 i pol godina zatvora, a Sollecito je osuđen na 25 godina

Nakon što je talijanski sud jučer potvrdio optužnicu protiv Amande Knox i njezina bivšeg dečka Raffaela Sollecita zbog ubojstva britanske studentice Meredith Kercher, Knox je za CNN izjavila da se ne osjeća krivom.

Kako javlja Sky News, Raffaele Sollecito (29) nakon donošenje presude navodno je pokušao pobjeći iz zemlje. Pokraj Udina, u blizini granice sa Slovenijom, zaustavila ga je policija.

Oduzeta mu je putovnica, no očekuje se da će uskoro biti oslobođen.

Giovanni Belmonte iz lokalne policije izjavio je da ga je policija pronašla u hotelu u mjestu Venzone gdje je odsjeo sa svojom djevojkom.

Tužitelji tvrde da su Amanda Knox i Raffael Sollecito ubili Meredith Kercher u studenom 2007. godine. Dvije godine poslije oboje su proglašenim krivim za ubojstvo, no optužbe su odbačene u žalbenom procesu 2011.

Talijanski sudac osudio je Knox u odsustvu na 28 i pol godina zatvora, a Sollecito je osuđen na 25 godina.

Knox, koja se nalazi u Seattleu, izjavila ja da presuda neće donijeti utjehu obitelji Kercher.

Preplašena i tužna

– Preplašena sam i tužna zbog nepravedne presude. S obzirom na to da sam prije proglašena nevina, očekivala sam više od talijanskog pravosudnog sustava. Dokazi i optuženička teorija ne opravdavaju presudu, rekla je Knox te cijelo suđenje nazvala travestijom.

Podsjetimo, Kercher, britanska studentica, pronađena je prerezana vrata 2007. godine u Perugiji, u stanu koji je dijelila s Knox. Imala je 21 godinu.

Za ubojstvo je 2008. godine bio osuđen Rudy Guede, koji trenutačno izdržava 16-godišnju zatvorsku kaznu.

Osuđeni 2009. godine

Amerikanka Knox i Talijan Raffaele Sollecito, njezin bivši mladić, pod optužbom da su s Guedeom ubili Kercher, osuđeni su u Italiji 2009. godine, no oslobođeni su 2011. godine nakon što su se žalili.

Knox se vratila u Seattle, no najviši talijanski sud 2013. ukinuo je odluku iz 2011. godine. Jučer je potvrđena odluka iz 2009. godine.

Knox se nalazi u SAD-u te nije nazočila novom suđenju. Malo je vjerojatno da će SAD izručiti Knox Italiji, a ona je sama rekla da definitivno neće dragovoljno otići u tu zemlju.

>> Amanda Knox i njezin dečko ponovno osuđeni za ubojstvo!

>> Amanda Knox: Htjela sam se ugušiti ili si prerezati žile

Komentara 6

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:00 31.01.2014.

Hm, nevjerojatno. Za takvo teško ubojstvo osude ljude, oslobode ih, ponovo ih osude., dakle tri puta sudovi mijenjaju odluke. Kakvi su to sudovi i tko im može vjerovati?

Avatar Marko232
Marko232
11:37 31.01.2014.

Pametan čovjek. Htio doći u zemlju u kojoj su nesposobni suci. Da je uspio, to bi mu bio spas.

DT
dturina
10:10 31.01.2014.

Do cijelog slučaja je došlo zato što je talijanski tužitelj luđak, kojemu nije bilo dosta što u zatvoru ima crnca koji je priznao silovanje a počinio je i ubojstvo jer njegove DNA ima po cijelom mjestu zločina, nego je izhalucinirao cijelu luđačku teoriju o nekakvim orgijama i čemu već kako bi sebi napravio karijeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije