Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utorak je dan 'd'

Aleksandar Vučić: Nalazimo se između 'čekića i nakovnja'

'08.12.2008 Zadar - Aleksandar Vucic, srpski radikal u posjetu zadarskom zaledju Photo: Dino Stanin/Vecernji list'
'Dino Stanin/Vecernji list'
04.04.2013.
u 12:12

Catherine Ashton rekla nam je da pregovora više nema. Pritisci su bili neviđeni. U jednom trenutku visokopozicionirani političar sa zapada rekao mi je: "Vi ste sami, nemate izbora", objasnio je Dačić.

Glavni srpski pregovarač s Prištinom Ivica Dačić izjavio je medijima u Srbiji da je utorak, do kada moraju odgovoriti Catherine Ashton pristaju li na ponuđeno u Bruxellesu, dan "D" za Srbiju.

– Catherine Ashton rekla nam je da više nema pregovora. Pritisci su bili neviđeni. U jednom trenutku visokopozicionirani političar sa zapada rekao mi je: "Vi ste sami, nemate izbora". Dakle, međunarodna je zajednica na strani Prištine, a mi smo ostavljeni da se sami borimo. U ovom trenutku ne mogu vam reći kakav će biti naš odgovor jer će se državni vrh ponovno dogovoriti o tome – rekao je Dačić beogradskom tabloidu Alo!. 

Prvi potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija u iduća tri do četiri dana mora "odlučiti između dva podjednako katastrofalna rješenja – prihvatiti ili odbiti vrlo loše rješenje za Kosovo". – Nalazimo se između čekića i nakovnja – rekao je Vučić sinoć za RTS. Kosovski premijer Hashim Thaçi izjavio je da, neovisno o sadašnjim teškoćama u dijalogu Beograda i Prištine, postupak ne može biti proglašen okončanim ili neuspjelim te izrazio nadu da će "Beograd prihvatiti realnost i samim time i sporazum".

>>Jeremić: Nije uspjela opstrukcija rasprave u UN-u 10. travnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije